La Policia Local de Vila-real impulsa una campanya per a lluitar contra els excrements dels animals a la via pública

May 28, 2018 | VILA-REAL

Els agents patrullaran per tota la ciutat en diferents torns i en vehicles camuflats fins al 17 de juny per a sorprendre els propietaris que no arrepleguen les deposicions de les seues mascotes, interposant multes que van de 60 a 120 euros

La Policia Local de Vila-real engega a partir d’aquest dimarts 29 de maig una nova campanya per a evitar les deposicions dels animals de companyia en la via pública, que finalitzarà el pròxim 17 de juny. La iniciativa serà executada en diferents torns tots els dies de la setmana i els agents aniran identificats amb l’uniforme reglamentari, tot i que podran circular en vehicles camuflats per a sorprendre els propietaris d’animals que no arrepleguen els excrements.

Les vigilàncies, tal com assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, es realitzaran en tota la ciutat, amb especial incidència en zones com el Passeig de l’Estació, els voltants de Correus, els voltants de parcs i jardins o l’avinguda d’Alemanya, entre altres punts on s’ha detectat la necessitat.

L’ordenança de neteja viària i recollida de residus sòlids recull en el seu article 24 l’obligatorietat dels amos d’animals d’impedir que facen les seues deposicions en qualsevol part de la via pública destinada al trànsit dels vianants”, recorda Gómez. La prohibició abasta des de les voreres fins a zones verdes, passant pels restants elements de la via pública destinats al pas, estada o jocs dels ciutadans, “tot açò per motius de salubritat pública”, remarca.

Castellón destino

Així mateix, tal com es posa de manifest en l’Ordenança de Convivència Ciutadana (article 41.4), “totes les persones responsables dels de gossos hauran d’anar proveïts d’almenys una bossa de plàstic, de les quals s’utilitzen per a la recollida de caques, havent d’acreditar que disposen d’ella a requeriment de la Policia Local”. A més de recordar la prohibició que els animals facen les seues necessitats en carrers, passejos, jardins, jocs infantils i zones de trànsit de vianants, l’article 43.4 destaca que els propietaris o responsables d’animals “hauran d’arreplegar els excrements sòlids”.

Tot aquell que no complisca amb aquestes exigències mínimes per a la convivència en societat s’enfronta a multes que van dels 60 als 120 euros”, explica Gómez. “El problema de les caques d’animals en la via pública ens avergonyeix com a ciutat avançada que som, no ens podem permetre donar una imatge així, per la qual cosa esperem que la campanya tinga un efecte positiu i que els veïns es consciencien”, conclou.

 

Més notícies…