Els alumnes del Taller d’Ocupació en els mòduls d’atenció sociosanitària i auxiliar d’agricultura inicien les pràctiques

May 2, 2018 | VILA-REAL

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, visita als beneficiaris de la formació remunerada, que s’han incorporat a diversos centres de la ciutat que treballen en l’àmbit agrícola i que atenen persones dependents per a seguir aprenent

Els 20 beneficiaris del Taller d’Ocupació de Vila-real en les modalitats d’atenció sociosanitària i auxiliar d’agricultura acaben d’iniciar el període de pràctiques, després de realitzar la formació teòrica, desenvolupada entre desembre i abril.

Lleida

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha visitat als participants durant el començament d’aquesta nova fase de la formació, animant-los a aprofitar aquest nou període que “els posarà en contacte amb la realitat dels respectius sectors”.

L’objectiu d’aquests tallers és millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones mitjançant la realització d’un treball efectiu a través del contracte per a la formació i l’aprenentatge que, juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral”, explica l’edil.

D’aquesta manera, finalitzada la formació teòrica, els alumnes treballen ja en el nou cicle, encaminat a oferir-los una formació pràctica en tots dos àmbits. Així, els beneficiaris de l’especialitat d’agricultura realitzaran pràctiques de poda amb la cooperativa Real Export fins a l’1 de juny i a partir de llavors iniciaran un projecte de cultiu en un terreny municipal, destinat al foment de l’agricultura ecològica, utilitzant sistemes agraris sostenibles i fent ús racional dels recursos. Per la seua banda, els alumnes del mòdul d’atenció sociosanitària s’han incorporat a la residència Mare de Déu de Gràcia, la residència i centre de dia de discapacitats psíquics i el centre de dia d’alzheimer Molí la Vila per a realitzar les pràctiques fins al 30 de novembre. A més de cobrir les necessitats dels usuaris quant a neteja personal, higiene integral i alimentació, tenint en compte les seues característiques –grau d’autonomia o dependència-, també realitzaran diversos tallers i activitats d’animació sociocultural.

Es tracta d’una iniciativa molt important per a Vila-real, que fa molts anys esperava l’arribada d’aquests tallers i gràcies al nou govern de la Generalitat ara sí podem comptar amb aquests programes, que a més donen treball a personal directiu i docent seleccionat pel Servef”, assegura l’edil d’Economia.

Cal recordar que el taller compta amb una inversió de 412.635 euros, dels quals el Servef aporta 389.059 i la resta –prop de 24.000- el consistori. Els alumnes de l’itinerari agrícola obtindran dos certificats de professionalitat: el d’Activitats auxiliars d’agricultura de nivell 1 i el de Fruticultura, nivell 2. Els beneficiaris de l’itinerari de serveis socioculturals i a la comunitat aconseguiran el certificat de nivell 2 d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. “A més, per a aquells alumnes que vénen del nivell 1 i no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria se’ls prepara per a presentar-se als exàmens”, apunta Ochando.

Una vegada finalitzat l’any de formació, els participants –tots majors de 25 anys- obtenen títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació”, indica, “però el més important és que des del primer dia de programa cobren el salari mínim interprofessional, 770 euros”. Així mateix, recorda que gràcies a aquests tallers, “hem recuperat l’ús de l’Escola de Capacitació Agrària, per la qual cosa és un orgull comptar amb aquests programes, que formen part d’un any històric en matèria d’ocupació, una fita que anem a intentar mantenir per a seguir beneficiant els nostres veïns”.

UAB

 

Més notícies…