El festival literari infantil i juvenil Lletres al carrer, organitzat per la Regidoria d’Economia, arriba dissabte 21 a la plaça de la Vila amb tallers gratuïts, contacontes, animació, signatura de llibres, regals i moltes sorpreses

La Regidoria d’Economia ha organitzat per a aquest dissabte 21 la primera edició del festival literari infantil i juvenil Lletres al carrer. Una jornada que serveix per a commemorar el Dia Internacional del Llibre –que se celebra el 23 d’abril- i que es configura com l’avantsala de la Fira del Llibre, programada per a finals de maig.

Es tracta d’una iniciativa que ens feia molta il·lusió presentar, amb quatre estands i activitats de tot tipus que involucren les llibreries de Vila-real, així com a fundacions i entitats i a tots els veïns, especialment a la joventut”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando. L’edil ha estat acompanyat per l’organitzadora de l’esdeveniment, Patricia Artero, que ha destacat l’important paper d’aquesta fira a l’hora de promoure la lectura entre els més joves i donar-los a conèixer la cultura literària existent. “El públic més menut i també els adolescents són la pedrera de lectors del futur”, explica, “i crear un hàbit de lectura i fer atractiu el fet de llegir amb una jornada sobre la literatura infantil i juvenil, és important per a aconseguir aquest objectiu”.

La plaça de la Vila és l’escenari escollit per a les activitats, que començaran a les 10.30 hores amb el repartiment de suc de taronja gratis per a tots els assistents. A les 11.00 hores començaran els tallers literaris. José Sanchis serà l’encarregat d’oferir una sessió d’escriptura creativa infantil, a la qual li seguirà un contacontes i taller creatiu amb Miguel Alayrach (11.15 hores). A les 11.45 hores serà el torn del taller de còmic amb la dissenyadora Maria Carda i a les 12.00 hores donarà començament la signatura d’exemplars d’Invisible, una novel·la escrita per Eloy Moreno. Mitja hora després tindrà lloc la presentació de Dame un like, una novel·la de María Pareja sobre l’assetjament escolar i les seues conseqüències en les xarxes socials, que també comptarà amb una representació.

Ja a la vesprada, els personatges de Futbolísimos, “una saga que està causant furor entre els joves que senten passió pel futbol”, arribaran de la mà del seu dibuixant, Enrique Lorenzo, a les 17.30 hores. Una hora després, els Tarkin Boys de la Guerra de les Galàxies realitzaran tallers de Star Wars. “Serà un moment molt divertit, ja que els personatges són realment autèntics i a més són una associació sense ànim de lucre que també tindran una missió: arreplegar borses de menjar per a Creu Roja Joventut entre totes aquelles persones que vulguen fer-se una foto amb ells o participar en l’activitat”, assegura Ochando, qui recorda que “tot i que no és necessari inscriure’s prèviament, és recomanable enviar un correu a lletresalcarrer@gmail.com per a fer previsió”.

Així mateix, durant tota la jornada la Fundació Infantil Ronald Mcdonald estarà present en la fira, amb tallers d’animació infantil, música, signatura de llibres, regals i moltes sorpreses per a recaptar fons per a ajudar als xiquets malalts i les seues famílies.

Esperem que els veïns s’animen a gaudir d’aquesta completa jornada que ens serveix per a promoure i anunciar que en breu tindrem la nostra fira del llibre pròpia i per a despertar l’interès per la literatura entre els joves”, conclou Ochando.

 

error: Contingut protegit!