La ciutat de Vila-real participarà durant els pròxims mesos en el projecte In/Sostenible, camí cap a la sostenibilitat, una nova campanya d’educació al desenvolupament i la ciutadania global impulsada pel Fons Valencià per la Solidaritat, del qual forma part l’Ajuntament de Vila-real com a principal referència de l’organisme autonòmic a la província. La campanya, que compta amb la col·laboració de la Generalitat, té per objectiu de donar a conéixer i sensibilitzar la població valenciana sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i promoure la incorporació de nous municipis a la xarxa de poblacions solidàries.

El projecte ha sigut presentat a la localitat valenciana de Corbera, amb l’assistència del regidor de Cooperació i Integració de Vila-real, Álvaro Escorihuela, qui destaca la importància de la iniciativa, que, fins al mes de novembre, recorrerà 20 municipis de la Comunitat. La campanya consta d’una exposició que demana la interacció i el compromís del visitant, mitjançant l’activitat didàctica “Sóc conscient de quin consum faig”; l’activitat lúdica “Anem a cercar un tresor” amb la contacontes Elisa Matallín; cursos de formació sobre cooperació al desenvolupament, diferències entre ODM i ODS o territorialització d’aquests; a més de la visita de representants de la Cooperativa de producció artesanal de Paja Toquilla Padre Rafael González, contrapart del Fons a Equador, per a explicar com han aconseguit un creixement integral i equitatiu de la comunitat gràcies al desenvolupament sustentable i mitjançant l’associativtat, la inclusió i la responsabilitat ambiental.

La campanya està previst que arribe a Vila-real a finals d’any i ens servirà també per a promoure el coneixement del Fons a la província i animar a altres municipis a incorporar-se a la xarxa. Vila-real és una ciutat referent en matèria de solidaritat i creiem que és també la nostra obligació estendre aquest compromís amb el desenvolupament, la lluita contra la pobresa i la igualtat a tot el territori”, conclou Escorihuela. Vila-real serà l’únic municipi de la província on es desenvolupen les activitats del projecte In/Sostenible.

error: Contingut protegit!