Vila-real llança el CTE com a espai de referència de festivals amb el primer concert de la nova gira de Serrat a la Comunitat

Mar 1, 2018 | VILA-REAL

L’Ajuntament de Vila-real s’ha proposat convertir el Centre de Tecnificació Esportiva en un espai de referència per a l’organització d’espectacles i esdeveniments. Amb aquest objectiu, ha tancat ja el primer concert pilot que se celebrarà al recinte: la primera actuació del cantautor català Joan Manuel Serrat, en la seua nova gira, Mediterráneo da capo, a la Comunitat. Serà el divendres 4 de maig, en l’avantsala de les festes patronals de Sant Pasqual, en un espectacle que permetrà testar les potencialitats del CTE com a espai de festivals.

Hem avançant molt en les converses amb la Generalitat respecte a la gestió del Centre de Tecnificació Esportiva i estem molt il·lusionats amb les possibilitats que s’obrin per a aquest gran espai, que tant esforç va costar posar en funcionament i donar viabilitat”, assenyala l’alcalde, José Benlloch. “Dins de la nostra marca de Vila-real, Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, estem convençuts que el CTE ofereix moltes possibilitats per a albergar espectacles i algun tipus de festival que ens pot ajudar tant a mantenir econòmicament el recinte com a reforçar la nostra marca, promocionar Vila-real i dinamitzar també tota la zona del PAI Alaplana, tot estimulant el creixement al voltant d’aquest centre de referència”, argumenta Benlloch. “Poder llançar aquest projecte de la mà d’un artista de la talla de Joan Manuel Serrat és tot un orgull i una oportunitat que no podíem deixar escapar”, puntualitza.

Caixabank

Amb aquest pla pilot de concerts al CTE, l’Ajuntament de Vila-real pretén comprovar la viabilitat del centre per a aquest tipus d’activitats. En principi, per a aquest primer concert s’ha previst un aforament d’unes 3.200 entrades, que eixiran a la venda en breu. La idea del consistori és complementar l’espectacle amb algun tipus d’oferta gastronòmica i d’oci. 

Lleida
Benicàssim

Del que es tracta és, no solament d’oferir als amants de la bona música l’oportunitat d’escoltar en directe Joan Manuel Serrat en un espectacle d’envergadura, sinó, sobretot, de donar rendibilitat i viabilitat al Centre de Tecnificació, a través d’un pla pilot de concerts i festivals; un recinte construït en els anys d’excessos del Partit Popular que, malgrat costar més de 23 milions euros, va nàixer sense ús ni perspectives de tenir-lo fins que aquest equip de govern vam aconseguir l’acord amb Generalitat per a obrir-lo i posar-lo a la disposició de la ciutadania”, recorda. Amb aquest projecte de festivals en el CTE, Benlloch pretén fer un pas més en aquest objectiu de rendibilitzar el recinte. “El CTE és un centre amb un enorme cost de manteniment, que l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments ens ajudaran a sufragar, a més de l’evident espenta que pot suposar per a Vila-real i la nostra marca de ciutat”, agrega. En aquesta línia, la iniciativa s’emmarca en el pla d’optimització d’infraestructures públiques impulsat per l’equip de govern en espais com la BUC, el Centre de Congressos, Fires i Trobades o l’edifici de Maria de Luna, reconvertit en centre de formació i de prestació de serveis socials, amb el nou servei d’atenció primerenca.

UAB

El concert de Serrat serà el primer de la gira Mediterráneo da capo a la Comunitat Valenciana, gira amb la qual l’artista català recupera un dels seus treballs més emblemàtics, Mediterráneo (1971), al voltant del qual girarà el concert. L’organització de l’espectacle anirà a càrrec de l’Ajuntament i compta amb la participació i producció de l’empresa castellonenca BeMusic. En la gira, Serrat repassa 10 temes mítics d’aquell LP fonamental, que permetrà als veïns de Vila-real i de la província de Castelló rememorar cançons com Lucía, Barquito de Papel, Pueblo Blanco, Aquellas pequeñas cosas i Mediterráneo.

Més notícies…