Vila-real acull a l’abril el II Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies organitzat per la UCAN

Feb 22, 2018 | VILA-REAL

La Unitat Canina de la Policia rep la Distinció Nacional a les bones pràctiques pel seu treball en la prevenció i consum de drogues i en la detecció del càncer

Vila-real acollirà el proper 27 d’abril el II Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies, UCAN Vila-real. La iniciativa, organitzada per la Unitat Canina de la Policia Local i configurada com una trobada d’unitats canines policials, s’estableix com un campionat selecte, on 15 gossos d’un alt nivell de les diferents unitats canines, tindran la possibilitat de demostrar, juntament amb els seus guies, la magnífica tasca que exerceixen als seus municipis.

UAB

La competició tindrà lloc a l’entorn del paratge del Termet i exercirà com a jutge l’oficial de la UCAN Vila-real, Juan Sánchez Mundo, mentre que el guia caní de la UCAN, Alejandro Monferrer, i l’agent Laura Roig exerciran com a comissaris.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, afirma que “Vila-real és una ciutat orgullosa de la seua Policia Local i, especialment, de la seua Unitat Canina”. Una unitat que avui mateix es troba a Madrid, en la I Convenció Nacional d’Unitats Canines Policials, on ha recollit la Distinció Nacional a les bones pràctiques de les unitats canines policials, atorgada per la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policia Local (UNIJEPOL), en reconeixement als projectes innovadors que desenvolupa en la prevenció i consum de drogues il·legals i en la detecció del càncer de pròstata.

PlatgesBurriana

El II Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies començarà a les 8.15 hores, amb la inauguració, al Centre de Congressos El Molí. A les 8.30 hores, es procedirà al sorteig de l’ordre dels participants, on s’explicaran les normes i a les 9.00 hores donaran començament les proves. En primer lloc, els cans hauran de buscar substàncies en dos grups de diversos vehicles i la segona prova consistirà en un registre en interiors i exteriors d’immobles, utilitzant les instal·lacions de la piscina municipal.

Després de la presentació del vídeo corporatiu de la UCAN 2018, a les 15.45 hores a El Molí, es procedirà al lliurament de trofeus. “Amb aquest II Campionat de Gossos Detectors de Substàncies es dóna continuïtat a la competició celebrada en 2015 i es pretén reforçar, encara més, els llaços d’unió i companyonia existents entre les unitats canines convidades”, explica Gómez. L’edila assegura que “aquesta competició mostrarà el bon nivell i professionalitat dels participants en l’àmbit de la detecció de substàncies estupefaents en les Policies Locals” i anima als cossos policials a informar-se al web policia.vila-real.es o per telèfon en el 964 547 010 i a participar.

L’anterior edició va tenir com a guanyador al gos Eros, de la Policia Local de Benicarló, que suma aquest èxit a la seua dilatada trajectòria treballant per la societat.

Caixabank

La UCAN de Vila-real va néixer el 30 d’octubre de 2012 i està integrada per un oficial i un agent i tres gossos de raça Pastor Alemany i un Pastor Belga Malinois. Des de fa uns mesos compten amb un vehicle condicionat per a romandre de forma òptima tot el temps mentre estan de servei. Actualment treballen en el projecte de Prevenció del Consum d’Estupefaents en Centres Escolars (PRECOES), realitzant a més dels controls de drogues xarrades-exhibicions, i també participen en un projecte de detecció de càncer de pròstata a través de l’olfacte caní de l’Hospital La Fe.

Més notícies…