La XV Mostra de Cuina Medieval rememora els temps de la fundació de Vila-real a través dels menjars de l’època

Feb 21, 2018 | VILA-REAL

Un centenar de persones es donaran cita aquesta nit al tradicional sopar, elaborat pels membres de l’Associació Gastronòmica de Vila-real a Cal Dimoni

La tradicional Mostra de Cuina Medieval, que enguany fa 15 edicions, rememora un any més els temps de la fundació de la ciutat a través de la gastronomia de l’època. Per això, els membres de l’Associació Gastronòmica de Vila-real han tornat a elaborar una minuta en la qual es conjuguen tradició, història i ingredients i receptes de l’època medieval, en un esdeveniment organitzat per les regidories de Tradicions i Turisme que se celebra al restaurant Cal Dimoni.

UAB
Caixabank

Està previst que un centenar de persones deguste el menú, amb un preu de 25 euros, que començarà, com és tradicional, amb fruita del temps com a entrant, acompanyada per torraeta d’albergínia, amb sardina fumada i espècies. Li seguiran escudella de carabassa amb bunyols d’aire i encenall de cecina, així com un milfulles de peix amb salsa d’ametlla i espècies, a més de carn freda del perol amb salsa de pera i castanya. Les postres seran una crema de codonyat amb mató, seguida de les tradicionals llesquetes d’ou, la infusió de timó i licor de taronja, tot açò acompanyat per vi de la terra, cervesa i aigua. El president de l’Associació Gastronòmica, Ximo Abril, afirma que “els plats seran molt cridaners, ja que estaran decorats d’una manera molt original, a proposta de les noves generacions de cuiners, que han ajudat a elaborar, un any més, un menú complet, variat i innovador sense perdre la tradició medieval, que és l’essència d’aquest àgape”.

Lleida
Benicàssim

Més notícies…