Borriana tancarà les seues festes en honor a Sant Blai amb el cinquè cap de setmana ple d’activitats en la ciutat

Feb 20, 2018 | BORRIANA

L’única mala notícia és la suspensió per part de l’empresa organitzadora, i per causes alienes a l’Ajuntament, del FoodieFest que havia de tenir lloc en la Terrassa Payà

Borriana porta pràcticament un mes submergida en les celebracions patronals en honor a Sant Blai, que ja fa un parell d’anys que l’Ajuntament, amb les regidories de Festes i Cultura al capdavant, han decidit programar durant diferents caps de setmana. Així, dissabte que ve 24 i diumenge 25 arribarà el cinquè dels caps de setmana en el qual els i les borrianenques rendeixen devoció al patró amb una altra infinitat de variades activitats que serviran per a tancar un mes complet “d’actes de tot tipus en diferents llocs de la nostra ciutat, i que hem vist que han sigut altament participatius i cada vegada responen millor a les peticions o suggeriments de la ciutadania respecte a una programació variada i per a tots els públics”, tal com recordava la regidora de Festes Lluïsa Monferrer.

Borriana
Caixabank

Benicàssim

La màxima responsable de l’àrea municipal, ha volgut explicar a més que “en aquest últim cap de setmana de febrer tornarem a tenir un bon nombre d’actes dins de la recta final de les Festes de Sant Blai, però el primer és informar sobre la suspensió del FoodieFest, ja que ha sigut la mateixa empresa organitzadora i sense que l’Ajuntament tinga res que veure, la que ens ha comunicat aquesta mateixa setmana que se suspèn per causes de força major”. No obstant això, Borriana tornarà a viure tres jornades en les quals l’activitat pràcticament no cessarà i que s’iniciaran ja el divendres 23 amb la primera de les sessions del VIII Concurs de Música de Cambra Ciutat de Borriana, i que es decidirà el diumenge 25 amb els concerts finals que tindran lloc al migdia després dels quins es realitzarà el lliurament de premis.

La mateixa nit del divendres a partir de les 22:00 hores, també arriba a la Plaça Major de Borriana la vuitena edició de la Tamborrada, en la qual la Confraria de Tambors i Bombos de la Santa Faç de Borriana reunirà a prop de vint agrupacions i confraries i que comptarà amb la presència del motorista Sergio Garcia per a donar el conegut com a “Toc Provincial”. Però a més, també a nivell religiós, el dissabte es durà a terme el Pregó de Setmana Santa amb el dominic Pascual Notari Almela com a pregoner i el concert de l’Orquestra de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca. Els actes se celebraran en l’església de les Dominiques de Borriana a partir de les sis de la vesprada.

UAB

Durant aquesta mateixa jornada, la del dissabte, el centre Villa Fátima també acollirà els actes de commemoració del centenari de les Missioneres Dominiques del Rosari, amb les activitats especials per als més xicotets, una eucaristia en la parròquia de Maria Auxiliadora, actuacions musicals i un menjar de germanor que, al costat de l’acte oficial, tancaran les celebracions del centenari. Per a aqueixa mateixa nit, arriba al Teatre Payà un altre dels plats forts de la programació cultural d’hivern amb l’actuació de Café Quijano, que celebrarà a partir de les 21:30 hores els seus vint anys de carrera musical damunt dels escenaris, repassant tant els grans clàssics de la formació com interprentant els temes del seu últim treball discogràfic. Les entrades podran fins i tot adquirir-se en el mateix Teatre Payà a partir de dues hores abans de l’inici del concert. Tal com han recordat tant la regidora de Festes com el de Cultura, “esperem tancar les celebracions patronals amb el mateix èxit de participació que en caps de setmana anteriors, on els i les borrianencs/borrianenques han demostrat que la varietat i diversitat d’actes festius i culturals han sigut un al·licient perfecte per a eixir al carrer de forma massiva en aquestes festes de Sant Blai de 2018”.

Més notícies…