La Confederació Gonzalo Anaya considera que els centres educatius han de seguir oberts

Ene 26, 2021 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

 

La Confederació Gonzalo Anaya, que representa a diverses associacions de mares i pares de la xarxa pública valenciana, considera que els centres educatius han de seguir oberts

D’aquesta manera se situa en total contraposició a la Confederación Valenciana de APAs/AMPAs COVAPA que han sol·licitat el tancament de les aules davant l’avanç de la pandèmia

Josep Albiol: “Hi ha preocupació en les famílies i és normal però el problema no està dins de l’escola, està fora en l’àmbit social”

Demanen que s’extremen totes les mesures dels protocols sanitaris

 

A la vista de les dades de Covid-19 als centres educatius fetes públiques ahir per Conselleria d’Educació, des de la Confederació Gonzalo Anaya expressen que  “les aules continuen sent  l’àmbit més segur  i que, per tant, han de continuar obertes perquè els contagis es produeixen fora dels centres educatius“.

 

Des de l’organització consideren que “el més que desitjable és que la resta dels àmbits on es produeixen els contagis, especialment el social i laboral, apliquen les restriccions i els protocols amb la mateixa eficàcia, responsabilitat i eficiència, com estan fent els centres educatius, gràcies al professorat, a l’alumnat i a les famílies“.

 

En la mateixa línia, el president de la Confederació Gonzalo Anaya, Josep Albiol ha assenyalat que “les persones adultes hem d’aprendre  de l’aplicació i funcionament del protocol a les escoles i de com els nostres fills i filles estan encarant amb molta responsabilitat i de manera exemplar totes les mesures a les aules i d’autoprotecció”.

 

A més, des de la Confederació Gonzalo Anaya consideren “molt normal que hi haja preocupació en les famílies en aquest moment de la pandèmia i davant les xifres generals del contagi i morts anunciades als mitjans de comunicació i als canals oficials. No obstant això, s’han d’extremar totes les mesures sanitàries i protocols tant en els centres educatius com en els altres àmbits i complir amb les restriccions en l’àmbit social i familiar per frenar la corba“.

 

Propostes a l’àmbit educatiu

A l’àmbit educatiu consideren necessari “extremar totes les mesures dels protocols sanitaris i que no se relaxen en cap moment de la jornada escolar; que s’agilitzen els PCR quan siga necessari per evitar que l’alumnat torne a classe sense haver tingut els resultats del test; que es revisen els protocols sanitaris en aquest moment d’alta incidència de la COVID-19“.

 

Basant-nos en les dades que ha anat aportant la Generalitat Valenciana, des del final de la primera onada fins al moment actual, el percentatge de contagis pel COVID-19 en menors de 19 anys en la Comunitat Valenciana ha augmentat un 7.500%.

Més notícies…