Castelló ampliarà el parc públic d’habitatge amb la rehabilitació sostenible d’un edifici

Nov 10, 2020 | CASTELLÓ, INFORMACIÓ AUTONÒMICA

 

Comerç Borriana

Castelló participarà en el projecte pilot d’Innovació i Sostenibilitat a l’Arquitectura de la Conselleria d’Habitatge i ampliarà el parc públic d’habitatge amb la rehabilitació sostenible d’un edifici

La Generalitat finançarà amb 1,9 milions d’euros el projecte pilot de reforma de l’immoble de l’avinguda Caputxins, 32

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui amb el vicepresident i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, el projecte pilot d’Innovació i Sostenibilitat en l’Arquitectura que la Conselleria durà a terme a Castelló per a rehabilitar l’edifici situat en l’avinguda Caputxins, número 32.

Un projecte que valorem de forma molt positiva, perquè permetrà ampliar el parc públic d’habitatge de Castelló amb criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica”, ha assegurat l’alcaldessa. “Continuem treballant per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, amb polítiques d’habitatge que són fonamentals per a sumar esforços i atendre les necessitats de la ciutadania. Avancem en la transformació de la ciutat amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, ha recalcat.

El projecte suposarà una inversió de 1,9 milions d’euros i contempla la rehabilitació de l’edifici i una ampliació de dues noves plantes sobre les existents, amb l’objectiu de construir, com a mínim, 12 habitatges públics, segons ha detallat el conseller Martínez Dalmau. La reforma de l’immoble, que data de 1962 i compta amb una superfície construïda de 1.100 metres quadrats, es durà a terme una vegada seleccionat el projecte d’habitatge públic a través d’un concurs públic. El pla triat haurà de mirar cap a la transició ecològica en el sector de la construcció i l’arquitectura, donant suport a la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la innovació aplicada.

El concurs es resoldrà en dues fases. Una primera en la qual no es limitarà el nombre de participants i una segona a la qual únicament accediran, com a màxim, les cinc millors propostes i es concediran premis, de 5.000 euros cadascun, als finalistes que accedisquen a la segona fase del concurs.

En la reunió mantinguda hui a l’Ajuntament per a abordar aquest projecte, han sigut presents, a més de l’alcaldessa i el conseller, el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, la directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, i el director general de la Entitat Valenciana d’Habitatge (Evha), Alberto Aznar.

 

 

Esports A Punt

El resultat serà la construcció d’un edifici amb 12 vivendes del més alt nivell d’eficiència energètica i sostenible

 

Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon del Consell i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica i Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, han comparegut hui en roda de premsa telemàtica per a donar a conéixer els detalls del projecte pilot d’Innovació i Sostenibilitat a l’Arquitectura de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que es durà a terme en la ciutat.

 

Concretament la intervenció es durà a terme en l’edifici situat en l’avinguda Caputxins número 32 i donarà com a resultat un mínim de 12 vivendes. Una vegada oberta la convocatòria es rebran els projectes per a la construcció i, posteriorment, es decidirà el guanyador. L’obra final estarà formada per una planta baixa i dos altures.

 

El concurs d’adjudicació constarà de dos fases. Una primera de recepció de projectes i una segona a la qual accediran les cinc millors opcions, que seran premiades amb 5.000 euros cada una. La inversió del projecte és de 1,9 milions d’euros.

 

Per a Dalmau “el projecte es molt important en l’aposta per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic” i ha fet èmfasi en què “tindrà els últims avanços en eficiència energètica”. En eixa mateix línia Amparo Marco ha resaltat “l’aposta per l’habitatge social, la innovació, el concurs, el talent i la sostenibilitat”.

 

 

 

Empreses rurals

Més notícies…