S’inicia a bon ritme la instal·lació dels barracons de l’aulari provisional de l’IES Jaume I

Oct 13, 2020 | BORRIANA

 

  • Per a poder començar l’enderrocament de l’edifici i la construcció del nou IES Jaume I
  • El regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, ha visitat el solar i ha comprovat el bon ritme dels treballs d’instal·lació
  • El solar de l’antic Llombai albergarà un total de 218 mòduls de 15 m², que configuraran 82 espais provisionals

 

A finals de setembre van començar els treballs d’instal·lació de les aules prefabricades adaptades, després de l’adequació del solar de l’antic IES Llombai, per a reubicar, provisionalment, el professorat i l’estudiantat de l’IES Jaume I de Borriana i poder així començar l’enderrocament de l’edifici i la construcció del nou IES Jaume I.

 

Així ho ha confirmat el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, que ha supervisat els treballs d’instal·lació de l’aulari i, d’aquesta forma, “que estiga tot enllestit per a fer el trasllat a aquestes instal·lacions provisionals el més ràpidament possible, perquè finals d’any puguen iniciar-se els treballs d’enderrocament de l’actual IES”.

 

Segons ha explicat Monferrer, la superfície total que es construirà amb els mòduls de les aules prefabricades, una camí s’haja completat la instal·lació per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ascendirà a 4.320 m².

 

Una superfície que ha precisat l’edil d’Educació, que albergarà un total de 218 mòduls de 15 m², que configuraran fins a 82 espais de diferent índole per a situar aules, lavabos, biblioteca, sales, etc, i que depenent de la seua utilització seran de dimensions diferents. Concretament, disposarà de 18 espais de 15 m², 14 de 30 m², 35 de 45 m², 13 de 60 m², 1 de 90 m², i 1 de 135 m².

 

Castellón destino

Cal recordar que el nou IES Jaume I de Borriana es construirà en la mateixa parcel·la de 19.327 metres quadrats, les obres del qual, segons ha indicat, ja licitades compten amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d’euros. Aquestes obres d’enderrocament i edificació formen part del pla de construcció d’infraestructures educatives, Edificant, i està finançat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports. La redacció del projecte ha sigut realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.

 

Amb la construcció de la futura infraestructura educativa, “es renovaran les obsoletes instal·lacions del primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys, que pateixen un deficient estat arquitectònic, per a aconseguir-ne unes altres més eficients i còmodes”, ha asegurat Monferrer.

 

Sobre aquest tema, ha afegit que serà “un centre educatiu completament nou, punter en matèria d’eficiència energètica i un dels de major capacitat construïts actualment dins del Pla Edificant de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Monferrer.

 

També ha explicat que la previsió és que les obres de construcció del nou centre culminen a la fi de 2022, i el nou edifici “comptarà amb més aules i tallers, i així podran integrar-se en el nou edifici els cicles formatius de Fusteria i d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies que actualment s’imparteixen fora de les instal·lacions de l’IES, en les dependències municipals de l’antic escorxador municipal del camí Xamussa”.

 

Més notícies…