El Castell de Morella rep 5.455 visites durant el pont d’octubre

Oct 13, 2020 | MORELLA

 

Rhamsés posa en valor la qualitat del món rural per a viure i no sols com a destí turístic

 

La ciutat de Morella ha rebut milers de visitants durant el pont d’octubre des del 9 fins al 12 d’aquest mes. Així, els principals museus i monuments han enregistrat dades de rècord amb 5.455 visites al Castell, 570 a la Presó del Segle XIV i 990 al Museu Temps de Dinosaures. A més, l’exposició Imaginària 2020 ubicada a les Sales Gòtiques de l’ajuntament va acollir 1.405 visites. La ciutat mai havia enregistrat aquestes dades tan elevades en un mes d’octubre.

 

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripolles, ha destacat que “ha sigut un pont d’octubre amb una elevada ocupació i dades rècord de visites als diferents espais i establiments de la ciutat”. L’edil ha explicat que “les 5.500 visites al Castell durant aquestos dies amb quasi 2.000 el diumenge són dades que mostren el potencial de Morella com a destí turístic i s’han traduït en una important dinamització econòmica” i ha aprofitat per a “agrair, a totes i tots, el respecte per les mesures de seguretat i distància social, les quals s’han respectat en tot moment amb les diferents cues que es formaven en l’entrada dels espais de la ciutat”. Rhamsés també ha volgut “agrair el treball realitzat des de les àrees de Cultura i Turisme per a oferir el servei amb la qualitat característica de la ciutat i a tot el sector”.

 

Castellón destino

Cal explicar que la zona d’autocaravanes també incrementa cada vegada més la seua activitat. D’aquesta manera, ha sigut un dels punts principals per a pernoctar a la ciutat en el mes d’octubre. Pel que fa a aquesta zona, “l’estança en el que portem de mes supera ja en un 12% a les dades de tot l’octubre de l’any 2019” ha comentat l’alcalde de Morella.

 

Reivindicació del món rural

La situació provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest la importància de la qualitat de vida del món rural per a les persones. Així, Morella, igual que molts pobles, ha vist un increment de la seua població en les últimes setmanes. D’aquesta manera, cal explicar que les xifres esmentades abans “posen en valor el potencial turístic del món rural com és el cas de Morella, però també s’ha de remarcar aquest potencial perquè les famílies desenvolupen el seu projecte de vida” ha afegit Rhamsés. Tanmateix, “durant les últimes setmanes algunes famílies han augmentat la població i han decidit viure a Morella i que les xiquetes i xiquets vinguen ací a l’escola o l’institut, de manera que la qualitat de vida del món rural agarre un pes molt important en la lluita contra el despoblament” ha finalitzat.

 

Més notícies…