– L’admissió en aquesta nova oferta es podrà fer a través de <consultar ací> del 23 al 28 de setembre
– S’obrin 90 nous cicles presencials, 35 semipresencials, 2 cursos d’especialització i 7 programes de qualificació professional per a alumnat d’Educació Especial

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports ha convocat l’admissió extraordinària en Formació Professional que suma més de 4.000 places en 125 nous cicles d’FP per a l’actual curs 2020-2021. L’admissió en aquesta nova oferta es podrà fer a través de <consultar ací> del 23 al 28 de setembre i les classes començaran el 20 d’octubre.

L’oferta extraordinària de places en nous cicles es duu a terme en el marc del Pla de modernització de l’FP valenciana, que aquest curs disposa de 37 milions d’euros extraordinaris i que ha permés vora 8.000 noves places d’FP per a aquest curs, 3.800 de les quals ja s’oferiren al juny en l’admissió ordinària.

De les noves places que s’ofereixen ara de manera extraordinària, 1.479 corresponen a les comarques d’Alacant, 555 a les de Castelló i 1.995 a les de València.

Aquestes places es corresponen a 90 nous cicles presencials, 35 semipresencials, 2 cursos d’especialització i 7 programes de qualificació bàsica per a alumnat d’Educació Especial.

La llista completa de nous cicles i centres on s’ofereixen està disponible en: consultar ací

Els 90 nous cicles presencials són 15 d’FP Bàsica, 36 de grau mitjà i 39 de grau superior. Els 15 nous cicles d’FP Bàsica són d’11 títols diferents, en què els més nombrosos són el d’Agrojardineria i Composicions Florals (4 cicles) i el de Manteniment de Vehicles (2).

Els 36 de grau mitjà són de 12 títols diferents, en els quals destaquen els 13 cicles de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i els 8 d’Atenció a Persones en Situació de Dependència.

Els 39 cicles en què augmenta l’oferta presencial de grau superior pertanyen a 24 títols, en què destaquen la família d’Informàtica i Comunicacions amb 11 cicles i els 8 d’Administració i Gestió.

A les comarques d’Alacant s’implanten 40 d’aquests nous cicles presencials (6 d’FP Bàsica, 19 de grau mitjà i 15 de grau superior), en 36 centres educatius de 23 municipis: Alacant, Alcoi, Aspe, Benidorm, Benissa, Dénia, Elda, Elx, Guardamar del Segura, Monòver, Muro d’Alcoy, Mutxamel, Novelda, Orihuela, Petrer, Pilar de la Horadada, Rojales, Sant Vicent del Raspeig, Torrevieja, la Vila Joiosa, Villena, Xàbia i Xixona.

A les comarques de Castelló s’obrin 15 nous cicles presencials (3 d’FP Bàsica, 7 de grau mitjà i 5 de grau superior) en altres tants centres educatius de 10 municipis: Alcalà de Xivert, l’Alcora, Almassora, Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Jérica-Viver, Segorbe, la Vall d’Uixó i Vila-real.

En el cas de les comarques de València són 35 els nous cicles presencials: 6 d’FP Bàsica, 10 de grau mitjà i 19 superiors. Aquests s’ofereixen en 34 centres educatius de 27 municipis: Alaquàs, Albaida, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benifaió, Buñol, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Cheste, Enguera, Gandia, Manises, Massamagrell, Moncada, Navarrés, Oliva, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Sagunt (Port), Requena, Silla, Tavernes de la Valldigna, València i Castelló, a la Ribera.

L’oferta semipresencial creix en 35 nous cicles

Els 35 nous cicles semipresencials són 8 de grau mitjà i 27 de grau superior. Els 8 de grau mitjà són de 6 títols diferents, en els quals destaquen els 3 cicles de Farmàcia i Parafarmàcia. Els 27 cicles en què augmenta l’oferta semipresencial de grau superior pertanyen a 18 títols, entre aquests destaca la família d’Informàtica i Comunicacions que guanya 11 cicles i la d’Electricitat i Electrònica que suma 4 cicles.

A les comarques d’Alacant s’implanten 9 d’aquests nous cicles semipresencials (2 de grau mitjà i 7 de grau superior), en 8 centres educatius de 6 municipis: Alacant, Crevillent, Elda, Sant Vicent del Raspeig, Torrevieja i la Vila Joiosa.

A les comarques de Castelló s’obrin 4 nous cicles semipresencials (3 de grau mitjà i 1 de grau superior) en tres centres educatius de Castelló de la Plana, Onda i Vinaròs.

En el cas de les comarques de València són 22 els nous cicles semipresencials: 5 de grau mitjà i 17 superiors. Aquests s’ofereixen en 19 centres educatius de 14 municipis: Algemesí, Burjassot, Carlet, Catarroja, Cheste, l’Eliana, Gandia, Mislata, Ontinyent, Sagunt (Port), Quart de Poblet, Torrent, València i Xàtiva.

L’admissió en aquests 125 cicles d’FP Bàsica, de grau mitjà i superior es farà a través d’Internet en el portal del 23 al 28 de setembre, ambdós inclosos. Les llistes provisionals de persones admeses es publicaran en l’assistent telemàtic, el 6 d’octubre, i les definitives, el 15 d’octubre.

La matrícula es formalitzarà als centres de manera presencial entre el 16 i el 19 d’octubre. Les places vacants resultants del procés es publicaran el 20 d’octubre en (consultar ací) i qualsevol persona interessada que reunisca els requisits d’admissió ha d’acudir al centre educatiu corresponent, el qual les adjudicarà per ordre de recepció de les sol·licituds fins al 24 d’octubre.

Cursos d’especialització, els màsters de l’FP

Finalment, els dos nous cursos d’especialització que venen a complementar als cinc ja oferits en juny, s’implanten a les comarques de València. Consten d’entre 600 i 720 hores de formació avançada, i permeten a les persones que han fet un cicle superior aprofundir i actualitzar la seua preparació en les noves tècniques i eines que demana el mercat laboral en diferents sectors estratègics.

Al CIPFP de Mislata s’oferirà el curs d’especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, mentre que al CIPFP de Cheste s’implanta el de Forn, Rebosteria i Confiteria, que és l’únic al qual es pot accedir des d’un cicle de grau mitjà.

Les persones interessades a cursar aquests cursos d’especialització podran realitzar una única sol·licitud fins al 24 de setembre de 2020 a les 23.59 hores, en el web següent: consultar ací

Programes de qualificació professional

També s’ofereixen 7 nous programes de qualificació professional per a alumnat d’Educació Especial en reprografia, operacions bàsiques de cuina, auxiliars de serveis administratius o de vivers i jardins, entre altres. Se n’ofereixen en 7 centres d’altres tants municipis: Calp, Dénia, Ondara, Castelló de la Plana, Segorbe, Alzira i València (Castellar-Oliveral).