La consellera d’Agricultura visita l’alberg de Vila-real

Sep 16, 2020 | VILA-REAL

 

La consellera d’Agricultura visita l’alberg per a explorar el seu ús com a allotjament per a temporers afectats per la COVID-19 durant la campanya de la taronja

Mollà valora l’oferiment de Vila-real com “el primer” que rep el seu departament i destaca que l’alberg reuneix totes les condicions per a servir per a aïllament de temporers, en cas de ser necessari

 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, han visitat aquesta vesprada l’Alberg municipal, per a valorar les seues possibilitats com a allotjament per a temporers que pogueren requerir ser aïllats pel coronavirus. La visita es produeix després de l’oferiment del primer edil -“el primer” que reben d’aquestes característiques, segons la pròpia consellera- per a facilitar l’aïllament, en cas de ser necessari, d’un col·lectiu especialment vulnerable pel seu alt grau de mobilitat. Benlloch i Mollà han estat acompanyats pel regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Sostenibilitat, José Ramón Ventura Chalmeta, i pel director general de Desenvolupament Rural, David Torres.

 

L’alcalde ha mostrat a la consellera el recinte, que compta amb una capacitat de 44 llits i que en les últimes setmanes s’ha posat a punt a través del Pla de xoc especial dels Serveis Públics, per si fóra necessari utilitzar-ho per a aïllar a temporers en cas de contagis de COVID-19 amb motiu de la campanya de recollida de la taronja. “Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Vila-real s’ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries i la Generalitat per a ajudar en tot allò que estiga a les nostres mans“, ha recordat l’alcalde, qui ha afegit que “el millor exemple és que immediatament vam cedir el Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar de l’Hospital de la Plana, un edifici pagat amb els diners de tots els valencians i valencianes; un monstre de 28 milions d’euros que en 2011 vam rebre buit de contingut i al qual vam haver de donar viabilitat en 2014, amb un conveni pel qual l’Ajuntament assumia la seua gestió, pendent encara de renovar”. El CTE ha sigut cedit de nou a l’hospital davant possibles rebrots de la pandèmia.

 

 

Castellón destino

Ara ens preocupa la situació en què es puguen trobar les persones que vénen a treballar en la campanya de recol·lecció de la taronja, ja que aquests temporers són població vulnerable en aquest moment de pandèmia perquè molts vénen d’altres zones i comparteixen residència durant el temps que estan treballant en el nostre camp”, valora Benlloch. L’alcalde ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament “d’ajudar en tot el que es puga perquè la campanya citrícola es puga desenvolupar amb la major normalitat possible i no es veja afectada per la COVID-19, després de successives campanyes desastroses i que han posat en joc la viabilitat i futur de la nostra agricultura”.  Així mateix, ha recalcat que “en aquest moment la prioritat és la salut de les persones i per això estem posant tots els recursos possibles per a lluitar contra la pandèmia”.

 

Per part seua, la consellera d’Agricultura ha agraït l’oferiment al consistori. “És la primera instal·lació d’aquest tipus que es posa a la disposició de la Conselleria i veiem que reuneix totes les condicions per a poder servir de suport en el cas que temporers de la taronja puguen veure’s afectats per COVID-19”, assenyala Mollà. La responsable autonòmica ha destacat que les instal·lacions de l’alberg “compleixen tots els requisits que necessitem per a poder acollir a temporers i garantir així que la campanya de taronja puga desenvolupar-se amb la major normalitat, com han vingut desenvolupant-se altres campanyes agrícoles en la Comunitat”.

 

Donem per fet que comptem, doncs, amb aquesta solució habitacional”, apunta Mollà, qui afegeix que, en el cas que siga necessari el seu ús, sempre seguint les directrius de Sanitat, la Conselleria d’Agricultura es faria càrrec de la manutenció i costos de l’allotjament dels temporers. “Al municipi de Vila-real no li costaria diners; simplement estaran fent una gran labor solidària”, conclou.

 

Benlloch ha agraït l’interés de la Conselleria i l’ha felicitat per la iniciativa de buscar ajuda i col·laboració entre administracions per a lluitar junts contra la crisi.

 

 

Més notícies…