Mor Ángel Faus, Premi POBLE 2009 i primer doctor en Ciències de la Informació en Espanya

Ago 31, 2020 | POBLE, VILA-REAL

Ángel Faus Belau, vila-realenc, Premi POBLE 2009, primer doctor en Ciències de la Informació en Espanya i pioner de l’ensenyança de la ràdio i la televisió ha mort a Castelló a l’edat de 84 anys 

 

“Parlar de ràdio, de la seua història, de la forma de realitzar periodisme radiofònic, de tot el que comporta dit mitjà de comunicació, de la formació, de les tècniques, dels seus orígens, de la teoria i de la pràctica, és parlar d’una persona concreta amb noms i cognoms. És parlar d’un vila-realenc considerat com el millor especialista europeu en ràdio, és mencionar al professor honorari de la Universitat de Navarra i professor ordinari de Teoria i Tècniques de la Informació Audiovisual en la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra. És citar el primer doctor d’Espanya en Ciències de la Informació. És parlar d’un vila-realenc que ha sigut capaç d’aconseguir amb el seu estudi, amb el seu esforç, amb el seu treball i amb la seua dedicació els cims més alts del periodisme europeu”.

 

Amic Bona Vesparada

“Professor visitant o invitat de diverses universitats d’Alemanya, Suïssa, Àustria, Argentina, Xile, Mèxic i Espanya. Ha sigut ponent en més de 200 congressos, seminaris i reunions internacionals i nacionals al Japó, Estats Units, França, Gran Bretanya, Alemanya, Luxemburg, Bèlgica, Àustria, Itàlia, Argentina, Brasil, Paraguai, Bolívia, Equador, Xile, Colòmbia, Veneçuela, Costa Rica, etc… Ha obtingut diversos premis professionals, entre els que destaca el Premi Internacional de Teatre Radiofònic Margarita Xirgu 1992 de Ràdio Nacional d’Espanya i l’Institut Cervantes i ha sigut iniciador a Espanya dels estudis i investigacions sobre la ràdio a nivell universitari en 1964. Autor de més de 20.000 programes de ràdio i  més de 350 estudis i articles publicats”.

 

Juanjo Clemente, director de revista POBLE, 2009, premis POBLE

Empreses rurals

Més notícies…