El PP exigeix activar el seu pla d’acció per a frenar l’atur que creix un 25% des de gener

Jun 16, 2020 | NULES

De les 538 famílies desocupades del mes de gener a les 718 registrades al maig “hi ha una tendència que ens exigeix actuar per a evitar la bretx social”

 

Lleida

El Partit Popular de Nules ha fet una crida a l’alcalde de la localitat per a activar el seu pla d’acció i posar fre a la tendència a l’alça que registra l’atur des de l’arrencada de l’any. “La desacceleració econòmica ja advertida durant l’exercici 2019 s’ha consolidat aquest 2020 durant els primers cinc mesos de l’any gràcies a una pandèmia que ha comportat la paralització del teixit productiu. Hem de ser capaços de posar fre a aquest increment amb un pla eficaç i amb ajudes directes als autònoms”.

La regidora i portaveu del PP a Nules, María Victoria Marzal, ha fet una crida a l’alcaldia per a donar solucions als veïns que estan en atur i que des del gener passat s’han incrementat un 25%. En només cinc mesos, 180 famílies s’han apuntat a les llistes de la desocupació registrant un increment dels 538 aturats comptabilitzats al gener als 718 del passat mes de maig.
Són xifres alarmants que ens obliguen a treballar ja, sense dilació, en la cerca de solucions”. I en això, assenyala Marzal, “és fonamental injectar liquiditat als autònoms que són un pilar fonamental de la nostra economia”. Aquesta riquesa productiva “no sols pel servei que presten sinó també com a generadors d’ocupació directa, no podem desatendre-la”.

UAB

Així les coses, el PP ha tornat a tendir la mà per a treballar en el pla d’acció “eficaç i útil per a la nostra població” que el PP ha planificat a través de taules sectorials que de la mà dels agents socials “es consideren més oportunes”. Per a això, ha recordat Marzal, el mes passat vam plantejar a l’equip de govern que es crearen taules de treball amb la presència de representants dels diferents sectors, “per a garantir que Nules està en actiu i no pateix els estralls d’una pandèmia que amenaça amb convertir-se en una crisi econòmica i social d’abastos dramàtics”. “Si aconseguim treballar amb previsió i planificar solucions abans que sobrevinga el problema que ja ens tenalla evitarem que Nules entre en recessió i les famílies hagen d’acudir a Serveis Socials per a poder resoldre les seues necessitats bàsiques”.

Més notícies…