Nules dedicarà dos carrers als nules víctimes de Mauthausen

Jun 8, 2020 | NULES

També els farà un homenatge quan les circumstàncies sanitàries ho permeten

L’Ajuntament de Nules dedicarà dos carrers als nulers, Vicente Herrera Bertomeu i Amadeo Alagarda Ballester, víctimes del camp de Mauthausen. Així s’ha acordar pels grups municipals en el ple celebrat dijous passat, “amb motiu de la celebració del 75 aniversari de l’alliberament dels presoners del camp de Mauthausen, l’ajuntament ha promogut un reconeixement per a aquestes dos víctimes del nazisme. De manera que, com actualment no hi ha al municipi carrers o vials pendents d’assignar una nomenclatura hem incorporat aquesta proposta al llistat d’espera existent per a quan s’ obrin nous carrers a la localitat. A més, també es farà un acte homenatge a Nules tan prompte les circumstàncies sanitàries ho permeten”, explica el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre.

Lleida

Cal recordar que el passat mes de maig Nules es va sumar al “Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts en Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya”, que es va instaurar al nostre país l’any passat. I va aprofitar aquesta data per a homenatjar amb la lectura d’un manifest a aquests dos nulers que varen estar en el camp de concentració de Mauthausen.

UAB

A més, Nules anava a albergar un dels actes organitzats per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per recordar la memòria de les víctimes de la comarca de la Plana Baixa, “l’ajuntament també havia preparat un esdeveniment per homenatjar als dos veïns de Nules però la l’actual situació ens ha obligat a ajornar-lo. Per tant, esperem que quan es restableixi la normalitat pugam dur a terme aquests dos actes”, comenta el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre.

Més notícies…