L’alcaldessa comunica oficialment la suspensió de les Falles 2020 i encoratja els fallers a treballar per a les del 2021

May 13, 2020 | BORRIANA

• Maria Josep Safont trasllada la decisió acordada per unanimitat en la reunió extraordinària del Plenari Faller

• Lamenta la mesura “dolorosa, trista i difícil de prendre per a tots”, però “necessària i assenyada” i derivada “d’anteposar la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes”

 

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comunicat la decisió de la suspensió de les Falles 2020 adoptada per unanimitat en la reunió extraordinària del Plenari Faller, celebrada ahir de vesprada telemàticament i presidida per l’alcaldessa, amb representants de la Junta Local Fallera de Borriana, les 19 comissions falleres de la ciutat, la Federació de Falles i l’Ajuntament.

L’alcaldessa ha lamentat la cancel·lació “una determinació dolorosa, trista i difícil de prendre per a tots” però, segons ha assegurat, “necessària i assenyada” i derivada “d’anteposar la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes a la vista de l’evolució de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, i després d’escoltar l’opinió unànime a favor de la cancel·lació expressada per tots els representants del món faller en el nostre municipi”.

El primer de tot és garantir la seguretat de tots els nostres veïns i veïnes davant la pròpia evolució de la pandèmia i també acabar amb la incertesa i inseguretat de la situació. A tots ells, els agraïsc la sensatesa que han demostrat a l’hora d’haver de renunciar a la nostra festa més representativa, no hi havia una altra alternativa que la de la cancel·lació definitiva”.

Alhora, en representació del món faller i de l’Ajuntament, l’alcaldessa ha manifestat “la nostra tristesa pels fets que han colpejat tan durament el nostre entorn faller i a la nostra ciutat en general”, així com reconèixer públicament “a les persones que ens han deixat a causa de la pandèmia de la Covid-19”.

En aquesta línia s’ha referit a aquests “moments difícils per a tothom” i ha precisat que en les falles molts sectors econòmics s’han vist afectats per la suspensió de la festa, “famílies i persones que viuen al seu voltant, principalment el Gremi d’artistes i artesans fallers, encarregats de crear els monuments que donen sentit a la nostra festa, però també les perruqueries, floristeries, joieries, modistes, pirotècnies i el comerç en general”, i els ha garantit que per tots ells i per Borriana “continuarem treballant perquè les nostres falles siguen un referent a la província i en la Comunitat, i així ho demostrarem en 2021”.

Per a l’alcaldessa “ara és el moment de demostrar la nostra responsabilitat i posar-nos al costat de les persones per la salut de totes, i respectar els consells i les recomanacions dels especialistes que ens han portat a prendre la decisió de suspendre la nostra festa”.

Castellón destino

Davant aquesta situació, Safont ha apel·lat a “demostrar la nostra fortalesa com a col·lectiu i a l’esperit col·laboratiu per a entre tots aconseguir que l’any que ve les nostres Falles brillen més”, i ha encoratjat els fallers, les falleres i a totes les persones de Borriana a “ajuntar forces, sumar esforços i posar-se a treballar des de ja en les falles de 2021 per a continuar lluitant pel futur del nostre poble i el de la nostra festa”.

 

Comunicat del Plenari Faller:

Reunides les persones representants de Junta Local Fallera de Borriana, de les 19 comissions falleres de la ciutat, de la Federació de Falles i del Magnífic Ajuntament, en reunió telemàtica extraordinària del Plenari Faller presidida per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont Melchor, s’acorda per unanimitat dels participants la suspensió de les falles de Borriana 2020.

Alhora, com a representació del món faller i de l’Ajuntament de Borriana volem manifestar la nostra tristor pels fets que han colpit tan durament el nostre entorn faller i a la nostra ciutat en general. Així com mostrar el nostre reconeixement públic a les persones que ens han deixat a causa de la Covid-19, i a les que han patit la malaltia o encara l’estan passant animar-los perquè es recuperen al més prompte possible.

Són moments difícils per a tot el món i en les falles hi ha molts sectors econòmics que s’han vist afectats per la suspensió de la festa a causa de la pandèmia. Al capdavall, estem parlant de famílies i de les persones que viuen al seu entorn: el Gremi d’Artesans i Artistes Fallers, encarregats de crear tot allò que dona sentit a la festa, però també les perruqueries, floristeries, joieries, modistes, pirotècnies… i el comerç en general. Per tots ells i per Borriana seguirem treballant perquè les nostres falles siguen un referent en la província i en la Comunitat, i així ho farem en 2021.

Ara és el moment de demostrar la nostra responsabilitat i posar-nos al costat de les persones en benefici de la salut de tots, i respectar els consells i les recomanacions dels especialistes que ens han dut a prendre la decisió de suspendre la nostra festa. Però també hem de demostrar la nostra fortalesa com a col·lectiu i refermar la voluntat de continuar per molts anys la festa de les falles. Per tot això, volem encoratjar els fallers, les falleres i a tota la ciutadania de Borriana perquè seguisquen treballant i lluitant pel futur del nostre poble i el de la nostra festa.

Més notícies…