Borriana reobri els horts d’oci municipals ‘Parc de Calatrava’ amb condicions d’entrada i ús

May 6, 2020 | BORRIANA

Inicialment, amb unes mesures de prevenció obligatòries i en uns horaris especials
• El consistori tracta d’evitar que els usuaris dels horts d’oci perden les collites i puguen proveir-se dels productes de primera necessitat que han cultivat

 

Dilluns passat es van reobrir els horts d’oci municipals ‘Parc de Calatrava’ i les persones usuàries ja hi poden accedir novament, amb torns i horaris establits i normes sanitàries obligatòries a seguir per a un mínim manteniment i collita i per a arreplegar la collita. Aquesta decisió ha estat precedida per l’autorització del Govern d’Espanya.

Aquesta reobertura, ha indicat el regidor de Gent Major, Hilario Usó, coincideix amb l’inici de la fase 0 de la desescalada en el confinament pel coronavirus programada pel Govern d’Espanya, i reobrin, almenys de moment, “amb una sèrie de normes preventives de compliment obligatori per a extremar tant com es puga la seguretat de les persones usuàries, que els permeten arreplegar la collita i mantindre l’hort”.

D’acord amb la resolució d’obertura de l’Alcaldia, només es podrà accedir als horts d’oci de forma individual i es podrà estar el temps mínim imprescindible per al manteniment i recol·lecció. També estableix com a normes sanitàries obligatòries de protecció i higiene l’ús de les màsqueres i guants, guardar la distància de seguretat de 2 metres mínim i llavar-se les mans amb freqüència. Aquestes normes seran aplicables durant la vigència de l’estat d’alarma i les successives pròrrogues.

Castellón destino

Per tal de reduir la coincidència de persones, els usuaris de parcel·les amb nombre parell podran acudir dimarts, dijous i diumenges entre les 8h i les 11h. Mentre que els usuaris de parcel·les amb nombre imparell ho podran fer dilluns, dimecres i dissabtes entre les 8h i les 11h.

El regidor de l’àrea ha precisat que des del consistori es considera que els horts “no són sols un simple espai d’oci, per contra, els entenem preferentment com espais de producció agrícola i d’aliments destinatas a l’autoconsum“.

En aquest sentit, Usó ha valorat molt positivament la reobertura perquè ara les persones que els treballen “podran collir tot el que han cultivat en les setmanes anteriors a la pandèmia i també podran preparar els cultius de cara al que seran les collites d’estiu” i, en certa mesura també, “contindre la degradació d’alguns productes que es van cultivar durant les últimes setmanes prèvies a l’estat d’alarma“.

Més notícies…