Reinventar-se com a docent… en temps de pandèmia: Mª José Mezquita, professora de 2n, 3r ESO i 1r i 2n de batxillerat

Abr 27, 2020 | BLOG, VILA-REAL

ESPECIAL COVID 19 / Educació

Reinventar-se com a docent... en temps de pandèmia
(reportatge complet a POBLE de maig 2020)

Mª José Mezquita

Professora de 2n, 3r ESO i 1r i 2n de batxillerat a l’IES Francecs Tàrrega

Lleida

 

Física i química no és fàcil comprendre sense una explicació directa i per a la qual el treball de laboratori és fonamental

Gloria Fortea

Professora de Física i Química, Mª José Mezquita imparteix les seues classes mitjançant videoconferències, correu electrònic, Itaca, telèfon i fent ús d’aplicacions com Classroom o Aules. El que ocorre és que Física i Química és una assignatura que no és fàcil comprendre sense una explicació directa i a més és una matèria on el treball de laboratori és fonamental. Dues coses difícils de portar a terme en aquests moments, perquè tot i que poden veure vídeos i utilitzar programes informàtics interactius que simulen situacions de laboratori, no és el mateix, argumenta la professora de l’IES Francesc Tàrrega, qui no pot avançar amb els continguts en l’ESO, degut a la complexitat de la matèria, apunta. Amb els de batxillerat, amb bona voluntat i esforç per part dels alumnes sí podem seguir”.

Tot i això afirma que la majoria d’alumnes ho estan portant molt bé. Intentem plantejar activitats que puguen resoldre sense ajuda. Física i química no és una assignatura tampoc fàcil per als pares, admet.

En 2n de batxillerat hem d’acabar el temari

perquè els alumnes han de fer la PAU

Per a Mª José Mezquita el contacte permanent amb els alumnes evita mals majors encara que enguany no es puga tornar a les aules. En 2n de batxillerat hem d’acabar el temari perquè els alumnes han de fer la PAU , recorda. I precisament a ells els envia un missatge de suport i d’enhorabona, pel gran treball que estan fent”.

Mezquita, més enllà del treball purament acadèmic, comenta l’actual situació i pensa que als seus alumnes els farà madurar d’una manera diferent i per exemple, pensar en la fragilitat humana i aquelles coses que són realment importants”. Per això en aquest moment pensa que cal agrair-los també a les famílies l’esforç que estan fent per a que els seus fills segueixen el curs des de casa. I també dir-los que aprofiten aquest dies per a gaudir dels seus fills”, assenyala.

UAB

Més notícies…