Mesures de seguretat en el supermercat per a minimitzar el risc de contagi per coronavirus

Abr 7, 2020 | BLOG, INFORMACIÓ GENERAL

Anar a comprar aliments, és una de les excepcions a les limitacions de moviment imposades pel Govern. No obstant això, és un moment de potencial risc de contagi, per la qual cosa cal complir amb les mesures de seguretat per a reduir-ho. El més important és no sortir si tens algun símptoma, com a tos o febre. Pot ser un refredat comú o una infecció per coronavirus, no ho saps. La contenció del virus depèn de frenar els contagis, per la qual cosa és bàsic que si no estàs bé romanguis aïllat.

Com menys temps estiguem en el supermercat, menor risc correm. Pel que cal organitzar-se. Programa els pròxims menjars i sopars, fes una llista amb els productes que necessitaràs i ves directament a comprar-los. Recorda que no hi ha perill de desproveïment, així que adquireix quantitats raonables. Per ara no és obligatori anar amb mascareta, però sempre és recomanable. En referència als guants, són ja molts els supermercats que ofereixen i obliguen els seus clients a posar-se guants en accedir al local, així com a efectuar la neteja de les zones d’agarre dels carros. És una mesura que es va estenent.

Lleida

Compra en solitari, excepte si acompanyes a una persona dependent. Mantingues la distància de seguretat de metre i mig amb la resta d’usuaris, també en fer la cua. Ja que els treballadors de la botiga han de ser-hi, pensa en ells. Mantén també la distància amb ells i sempre que sigui possible paga amb targeta perquè no manipulin diners. Finalment, recorda rentar-te les mans al sortir de casa i quan tornis a ella.

UAB

Malditaciencia.es / Revista POBLE / AMIC

Més notícies…