Preparar la PAU… en temps de pandèmia: Vicent Mezquita, Alumne de 2n de Batxiller

Abr 6, 2020 | BLOG, VILA-REAL

ESPECIAL COVID 19 / Educació


Preparar la PAU... en temps de pandèmia
(reportatge complet a POBLE de maig 2020)

Vicent Mezquita

Alumne de 2n de Batxiller

Lleida

Ens ha arribat molta informació i moltes instruccions però poques respostes concretes que ens ajuden a preparar-nos pel que vindrà

Gloria Fortea

Aquest estudiant està en un del cursos més importants de la seua vida, l’últim del batxiller i el que li permet accedir a la PAU per a poder arribar el pròxim curs a estudiar un grau universitari.

Però el confinament i, per tant, el no acudir a classes presencials, han irromput en els plans d’aquest jove estudiant. Tracte d’organitzar-me de la millor forma possible, intentant portar una rutina i un horari fixos, és a dir, el dia d’abans escric tot allò que hauré de fer el dia de després, per tal de tindre clar el que he de fer, ja que el fet de no estar en un ambient de classe pot fer-te sentir una menor pressió i menys ganes de treballar”, explica Vicent Mezquita, qui assegura que els professors traten d’adaptar tot allò que podrien estar treballant des de classe, podcasts, conferències virtuals o simplement exercicis per anar fent”.

Tot és incertesa, ningú acaba de tenir clar com orientar el que ens queda de temari, i és normal, tot açò ens ha agafat a tots de sobte i pot ser els mitjans que ara tenim per tal d’abordar la situació no siguen els adequats

Respecte a les proves de la PAU és conscient que s’han postposat i també ha estat informat que hi haurà un canvi quant al model d’examen es refereix per tal d’ajudar-nos a afrontar aquell temari que no hem tingut temps a donar”, assumeix. Tot i això, el jove assegura que han rebut molta informació referent als canvis i moltes instruccions però poques respostes concretes que ens ajuden a preparar-nos pel que vindrà”. I és que tal i com descriu aquest alumne de 2n de batxiller, està tot l’any preparant-se per a un tipus d’examen i una data concreta “i ara és un tot és incertesa, ningú acaba de tenir clar com orientar el que ens queda de temari, i és normal, tot açò ens ha agafat a tots de sobte i pot ser els mitjans que ara tenim per tal d’abordar la situació no siguen els adequats. Tampoc crec que ho siga la preparació, tant la dels professors com la de l’alumnat”, assenyala.

UAB

Tot i això, Vicent assegura que ho porta millor del que esperava és clar que el fet d’estar tancat tot el dia afecta negativament a l’efectivitat, però tenint una organització i una rutina no és fa tan difícil”, admet dins la confusió que ara envaeix als estudiants com ell. Necessitem respostes clares ja per poder preparar-nos de la millor forma possible”, reclama.

Més notícies…