Benlloch lamenta quatre noves resolucions urbanístiques que obligaran a pagar almenys 500.000 euros

Feb 21, 2020 | VILA-REAL

L’alcalde dóna compte de dues sentències del TSJ i dues resolucions del Jurat d’Expropiació per la cessió de sòl per a una zona verda i tres vials dels anys 1991, 1998, 2002 i 2005 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat compte hui d’altres quatre resolucions que han arribat recentment i que,  “de nou obligaran l’Ajuntament a pagar pels ‘empastres’, il·legalitats i la falta de gestió durant els 16 anys de govern del Partit Popular”. Benlloch argumenta que es tracta de l’obertura de tres vials i la creació d’una zona verda que es remunten en alguns casos a quasi 30 anys, que se sumen als “28,3 milions pagats en 8 anys pels ‘empastres’ del PP i per la deixadesa a gestionar un PGOU que ara critiquen però que van utilitzar per a les requalificacions a la carta, convenis il·legals i la gestió del territori com un casino que ens està costant molt car”.

Lleida

En concret, es tracta de dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i dues resolucions del Jurat d’Expropiació. Una de les sentències correspon a 1991, per la cessió de 426,03 metres quadrats per a l’obertura dels carrers Ausiàs March i Ignasi Vergara. “Els propietaris es van reservar l’aprofitament i el PP es va despreocupar pel que ara la propietat reclama la compensació econòmica”, ha detallat l’alcalde, qui ha explicat que en aquest cas l’Ajuntament va valorar el solar per 25.391 euros, la propietat demanava 77.703 euros i encara que el Jurat d’Expropiació va coincidir amb la valoració de l’Ajuntament, finalment el TSJ ha sentenciat en 72.405 euros. La segona de les sentències correspon a la cessió de 792,92 metres quadrats de sòl en 1998 per a una zona verda al costat del col·legi Consolació. En aquest cas, l’Ajuntament va valorar el terreny en 60.173 euros; el particular va elevar la xifra fins als 260.568 euros i encara que també en aquest cas el Jurat d’Expropiació va coincidir amb la valoració municipal, la sentència del TSJ ha fixat finalment el preu en 242.384 euros.

En tots dos casos, segons ha informat l’alcalde, la Junta de Govern ja ha aprovat la presentació d’un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per a continuar defensant els interessos de l’Ajuntament “ja que el Jurat d’Expropiació ens va donar la raó en les valoracions” i perquè “com sempre hem dit, no neguem el dret dels propietaris a cobrar però si que defensarem fins a l’últim euro de les arques municipals”.

Les altres dues resolucions corresponen al Jurat d’Expropiació. Una d’elles, la més quantiosa, per l’obertura de vials en la partida Madrigal, concretament al carrer Molí Bisbal, el propietari va fer una cessió en 2005 de 633,75 metres quadrats que l’Ajuntament valora en 365.904 euros, molt per davall dels 814.867 euros que sol·licita l’afectat. El Jurat d’Expropiació ha xifrat el valor en 401.172 euros. Finalment, l’últim dels casos es remunta a 2002 per la cessió de 359,5 metres quadrats per a l’obertura d’un vial en el Camí Vell Castelló-Onda en l’encreuament amb el carrer Río. Segons ha explicat l’alcalde, la valoració dels tècnics municipals per aquest terreny ascendeix a 55.102 euros, enfront dels 141.032 euros que reclama el particular, encara que finalment la resolució del Jurat d’Expropiació ha quedat fixada en 84.599 euros. Benlloch ha avançat que en el cas de les resolucions del Jurat d’Expropiació s’estudiarà la possibilitat de recórrer-les davant els tribunals.

Amb aquests quatre casos, tots anteriors a l’arribada d’aquest equip de govern, els particulars ens reclamen 1.294.170 euros, enfront de la valoració del Jurat d’Expropiació de 571.335 euros i els 506.570 euros que determinen els tècnics municipals”, detalla el primer edil, qui recalca que “en tots els casos continuarem reclamant i lluitant per a pagar el mínim”, encara que reconeix que “haurem de fer front enguany en un moment o altre a la quantitat que nosaltres hem valorat, és a dir els 506.570 euros”. L’equip de govern estudiarà la fórmula per a pagar amb estalvis, tal com ha assenyalat Benlloch, “els qui van governar durant 16 anys no es van preocupar per gestionar i ara hem de pagar almenys 500.000 euros per un jardí i l’obertura de tres vials que es van executar fa més de 20 anys”.

UAB

L’alcalde ha tornat a incidir en que “cap PGOU assenyat i coherent pot donar resposta a tots els metres de sostre que es van reservar els propietaris perquè algú els va dir un dia que això seria Manhattan”. “És la gran mentida del PP i ara el nostre treball és defensar la ciutat per a evitar la fallida”, ha subratllat, al mateix temps que ha recalcat que el govern actual continua treballant a buscar una solució a aquest problema a través de la modificació del PGOU amb una “proposta assenyada i coherent”.

Més notícies…