El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui una nova operació de préstec de 3,2 milions d’euros, amb els quals es finançaran les últimes resolucions i sentències que han arribat al consistori, a més de 72.000 euros per a renovar l’aire condicionat de l’Auditori Músic Rafael Beltrán. En el préstec s’inclouran, en concret, 1,9 milions de resolucions del Jurat d’Expropiació –la valoració municipal dels terrenys, a falta de la resolució dels recursos a les valoracions judicials- i els 1,1 milions de la sentència ferma de terrenys del col•legi José Soriano.

L’aprovació d’aquest préstec amb aquesta urgència no la fem per voluntat pròpia; estem complint amb una sentència judicial que ens obliga a pagar ja, en una decisió inaudita, interposant fins i tot una multa personal contra mi de 300 euros, que recorrerem al Tribunal Constitucional, i amenaça de derivar la qüestió a altres instàncies”, recorda l’alcalde, José Benlloch. El primer edil es refereix, en particular, a la sentència pels terrenys annexos al CTE, valorats pels tècnics municipals en 856.000 euros, el propietari dels quals va recórrer també al Jutjat de Contenciós Administratiu, que va resoldre el pagament immediat d’aquesta quantitat com a mesura cautelar mentre es resol el recurs del consistori a la valoració del Jurat d’Expropiació, xifrada en 1.366.000 euros. El propietari va reclamar inicialment 2,7 milions d’euros. “Hem hagut de tramitar d’urgència aquest expedient de préstec perquè ens els exigeix la justícia i els propis tècnics municipals”, assenyala l’alcalde, qui ha tornat a lamentar la repercussió dels “empastres del Partit Popular” en els comptes municipals.

Sobre aquest tema, el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha defensat la “enginyeria financera” de l’Executiu local, que ha permés reduir l’endeutament des del 73% de 2011 fins al 69% en què quedarà amb aquesta nova operació de crèdit, “després d’haver pagat més de 25 milions d’euros en sentències del PP”.

error: Contingut protegit!