València esdevé esta setmana el punt de referència mundial en matèria de gestió cultural de recursos hídrics i acull quasi un centenar de participants de 21 països d’arreu del món

L’esdeveniment inclou també la ‘I Conferència Internacional del Tribunal de les Aigües de València’

“El Tribunal de les Aigües de la Vega de València no és arqueologia sinó història viva del poble valencià, un fet extraordinàriament viu”. Són les paraules del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, durant la seua intervenció a l’acte d’inauguració de la ‘3rd International Conference of the Global Network of Water Museums’, que es celebra fins al dia 15 a València i on participen un centenar d’assistents procedents de vint-i-un països dels cinc continents. Una trobada que també inclou la ‘I Conferència Internacional del Tribunal de les Aigües de València’ dins del seu programa.

El conseller ha subratllat la tradició mil·lenària que identifica aquest Patrimoni de totes i tots els valencians. “Per a nosaltres, el Tribunal de les Aigües és necessari i és també una de les columnes vertebrals de la nostra existència com a poble; és la institució més antiga del poble valencià“, ha manifestat, al mateix temps que anunciava que s’està treballant de manera conjunta amb l’Ajuntament de València per a la creació d’un futur Centre d’Investigació Museogràfic del Tribunal de les Aigües.

Durant els quatre dies que durarà la cita, els i les congressistes abordaran qüestions relatives al tractament de l’aigua, així com de la seua gestió i també la dels museus dedicats a aquesta temàtica incorporant bones pràctiques, innovació, educació, comunicació i mitjans digitals, art i tradicions, sostenibilitat, museografia, tècniques de regadiu o patrimoni cultural, entre d’altres, tot això relacionat amb l’element de l’aigua com a protagonista central de cadascuna de les xarrades, taules redones i conferències. A més, també assistiran a la sessió del Tribunal de les Aigües i visitaran l’Horta de València i L’Albufera.

Aquesta és la tercera vegada que es celebra la Conferència Internacional de la Xarxa Global de Museus de l’Aigua; les dues primeres van tindre lloc a Venècia i ‘s-Hertogenbosch (als Països Baixos).

La present edició està organitzada per la Xarxa Global de Museus de l’Aigua juntament amb el Tribunal de les Aigües de la Vega de València i la Universitat de València i compta amb la col·laboració i el finançament de la Unesco i la Generalitat, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

L’acte ha comptat també amb la presència del president de la Xarxa Global de Museus de l’Aigua, Eddy Moors; el representant de l’oficina de la Unesco a Beijing, Phillipe Pypaert; la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, i el president del Tribunal de les Aigües, José Font.

error: Contingut protegit!