El comunicat de Compromís i la contestació del PSOE deixen clares les posicions dels dos partits respecte a la seua relació en la pròxima legislatura. Oferim a continuació els textos íntegres dels dos comunicats oficials dels dos partits locals

Comunicat de Compromís: Compromís per Vila-real es mantindrà a l’oposició entre 2019 i 2023

Compromís per Vila-real fa saber que es mantindrà a l’oposició durant la legislatura 2019-2023. Donades les circumstàncies electorals, que atorguen novament la majoria absoluta al PSPV-PSOE, i després d’una reflexió profunda escoltant la militància, s’ha decidit que Compromís no tornarà a formar part de l’equip de govern, després de vuit anys consecutius.

La formació aclareix que en cap moment ha rebut cap comunicació ni oferiment oficial per part del PSOE per a tornar a formar govern, malgrat les declaracions de l’alcalde, José Benlloch, en premsa.

No obstant això, des de Compromís s’agraeix el gest, tot i que des del col•lectiu sempre s’ha tingut clar el camí a seguir en cas que l’actual primer edil i el seu equip tornaren a revalidar la majoria absoluta.

Es tracta d’una decisió meditada i motivada per diferents esdeveniments viscuts al llarg de l’última legislatura, que fan que la formació haja decidit respectar els resultats electorals i opte per continuar treballant per la ciutat, tot i que aquesta vegada des de l’oposició.

Entre les motivacions per a no asseure’s a negociar cap proposta destaquen la deslleialtat i l’opacitat amb la qual s’ha treballat per part del PSPV-PSOE en els últims temps, amb la presa de nombroses decisions de manera unilateral des del despatx d’Alcaldia, com són la compra de solars o habitatges que en cap cas s’ha consultat amb el seu fins ara soci de govern. La signatura de diferents convenis sense el consens total de l’equip és un altre dels punts amb els quals no està d’acord la formació, sense oblidar l’esperonament de la dreta més rància amb una jura de bandera innecessària de la qual encara no s’ha conegut el cost, entre altres detalls com les constants difamacions que s’han abocat sobre Compromís en l’àmbit públic i privat, la qual cosa suposa una flagrant falta de respecte cap als seus regidors, els seus militants i els seus votants que ha resultat molt desagradable per als qui creuen en el projecte que impulsa Compromís a tot el País.

La desconfiança que s’ha guanyat Benlloch a causa de la seua falta de transparència amb els seus socis demostra la por que ha tingut sempre a perdre el poder que ara li permet revalidar els seus resultats, a costa, en part del treball de l’equip de Compromís per Vila-real, una tasca humil i responsable que ha servit perquè Vila-real avance.

Per a la formació, que mai ha entrat a valorar els embolics interns d’altres partits, resulta significatiu comprovar que el lema dels socialistes ‘Vila-real primer’ es va desvirtuar a les poques hores de la nit electoral, quan van començar les bregues pels seients de la Diputació. De fet, dues setmanes després de les eleccions continuen esperant ordres dels seus superiors per a decidir amb qui es treballa en els pròxims anys. La política i els pactes no es fan en els despatxos, sinó a la ciutat a la qual un es deu i de manera coherent. O s’és d’esquerres, o de dretes, però no es pot estar en tots dos costats a canvi d’un grapat de vots.

Compromís considera que el projecte que es va iniciar el 2011 s’ha desvirtuat per complet. Per aquest motiu, no continuarà sent ostatge de cap partit que necessita fitxar trànsfugues o que manté en el seu equip a persones amb interessos particulars i negocis vinculats amb l’Ajuntament. Així mateix, Compromís informa que si no ha trencat el pacte de govern abans de finalitzar la legislatura ha estat per ètica i per respecte, ja que es considera un equip seriós i prudent i perquè té un compromís amb els vila-realencs i el seu benestar, demostrant que sempre està amb les persones.

Així, reitera que veient que el PSPV no necessita del suport de Compromís per a governar, queda a les seues mans el futur de la ciutat. Per part de la formació, es continuarà treballant per a continuar fent de Vila-real una ciutat millor, plural i diversa, respectuosa, valencianista, feminista i ecologista, seguint els preceptes que marca la ideologia de les seues bases i, com sempre, amb la porta oberta a qualsevol ciutadà que ho necessite.

 

Comunicat del PSPV-PSOE

Davant el comunicat remés per Compromís per Vila-real en relació a la seua re-núncia a continuar formant part del govern municipal, el PSPV-PSOE i l’alcalde socialista de la ciutat, José Benlloch, volen traslladar el següent:

• Lamentem profundament que Compromís per Vila-real, que ha sigut una peça fonamental per al canvi experimentat per Vila-real des de 2011, haja decidit passar a l’oposició i renunciar a seguir responsabilitzant-se des de la gestió del govern amb tots els reptes que Vila-real té per davant. Reptes que passen per preparar la ciutat per a les oportunitats que depara el futur i consolidar la ciutat per a les persones, en aliança amb la societat, i que afecten especialment a la lluita contra el model d’especulació, irregularitats i ruïna que va deixar la gestió del Partit Popular: lluita contra la corrupció i les factures falses de Piaf (empresa del cas Gürtel) i contra un model basat en l’especulació, amb la urgència de portar endavant una modificació urbanística que done solució a la sagnia i la ruïna que el model del PP va portar aparellades per a la ciutat.

• Des del moment que vam conéixer els resultats electorals, en la nit del 26 de maig, l’alcalde va manifestar públicament la seua voluntat de no governar en solitari. Dimarts passat, 4 de juny, la comissió executiva lo-cal del PSPV-PSOE de Vila-real va confirmar aquesta voluntat, aprovant l’inici d’una ronda de contactes amb els diferents partits a partir del di-lluns de la setmana que ve, per a explorar la possibilitat de conformar aliances amb tots aquells que vulguen col•laborar en la millora i el futur de Vila-real, sota la filosofia que ha guiat l’actuació del PSPV-PSOE i de l’alcalde Benlloch des del primer dia: el convenciment que l’Ajuntament de Vila-real no pertany a ningú sinó a tots els vila-realencs.

• Lamentem que Compromís per Vila-real renuncie a continuar formant part d’aquest projecte de canvi a la ciutat, sense haver si més no escoltat ni plantejat propostes sobre les quals assentar una nova etapa en el tre-ball conjunt que tan bons fruits ha donat per a la ciutat de Vila-real.

• No entrarem a valorar les desqualificacions i l’agressivitat que destil•la el comunicat, ja que entenem que només desqualifiquen a qui les aboca, reflectint una desorientació en Compromís que ja veníem advertint en els últims temps. Desorientació que deriva en una agressivitat que resulta impròpia en qui ha compartit vuit anys de govern i projecte i a la qual, lamentablement, ja ens tenien acostumats alguns dels referents locals del partit en determinats cercles i comentaris en xarxes socials.

• Desorientació, en tot cas, que lamentem profundament, ja que constitu-eix el reflex més clar que Compromís no està en aquests moments en condicions de treballar per continuar fent avançar Vila-real.

• Per damunt dels partits polítics i les decisions personals, estan sempre les relacions humanes. Així li ho ha transmés Benlloch al cap de llista de Compromís, Josep Pasqual Sancho, tot lamentant haver tingut coneixement d’un comunicat d’aquest calat i agressivitat a través dels mitjans de comunicació.

• Reiterem el nostre agraïment a Compromís per Vila-real, en el paper que ha tingut en el canvi a la ciutat. Però si no se senten capaços d’assumir les responsabilitats que el govern municipal requereix, és el millor per a Vila-real que se centren en aquests moments en resoldre els seus pro-blemes i recuperar l’orientació política. Res té a veure el Compromís de 2011 amb el de 2019, encara que respectem absolutament el dret de cadascú a definir el seu rumb.

• Tal com estava planificat, a partir del pròxim dilluns, l’alcalde té previst iniciar una ronda de contactes amb els partits que han obtingut repre-sentació municipal.

error: Contingut protegit!