Les agrupacions comencen a situar els monuments abans de la Plantà, mentre que les infraestructures per a l’Ofrena o els premis a les Falles ja estan totalment llestos

L’olor a Falles ja es respira en la capital de la Plana Baixa. Borriana pot dir que està pràcticament submergida en els festejos en honor a Sant Josep que a partir d’aquest divendres s’iniciaran amb la Plantà dels monuments i dimarts que ve es tancaran amb la corresponent Cremà dels ninots i estructures que conformen cadascuna de les Falles. I un bon exemple del curt compte arrere per a l’inici de les Falles de 2019 són els primers ninots que ja poden veure’s en alguns carrers i places de la ciutat. Malgrat que no serà fins a aquest divendres a la vesprada quan comencen a plantar-se cadascun dels monuments, les fins a 19 agrupacions falleres de la ciutat ja han començat a traslladar les principals parts dels monuments per a poder escometre la Plantà amb totes les garanties. I en cadascun dels espais reservats per a cada monument, també s’han col·locat les prop de 80 tones d’arena que enguany ha arribat a repartir el departament de Via Pública per a assegurar que la Cremà no supose cap mal per al ferm dels carrers, algunes d’elles adequades i millorades recentment.

Però no és l’únic exemple ni imatge que es pot trobar a Borriana i que anuncia que les Falles ja estan ací. A més, en la mateixa Plaça Major ja s’ha acabat de col·locar tota l’estructura en la qual dilluns que ve 18 de març s’anirà conformant el tapís amb els milers i milers de flors que les representants de cadascuna de les Falles, de les Corts d’Honor i les pròpies Reines Falleres aniran depositant durant tot el matí. A més, i tal com s’ha informat des de la Junta Local Fallera, també en la Llar Fallera comença a estar tot llest per a acollir el lliurament de premis que dissabte que ve tindrà lloc durant la vesprada. I finalment, també des del Museu Faller de Borriana han volgut anunciar els horaris especials que durant totes les Falles podran gaudir aquells i aquelles que desitgen visitar la instal·lació. Així, els dies 15, 16, 17, i 18 de març, el Museu Faller de Borriana estarà obert de 09.30 a 13.30 hores durant el matí, i de 17.00 a 20.00 hores cada vesprada, per a així, oferir també a les persones que visiten Borriana per a gaudir dels monuments, que també puguen conèixer el Museu que enguany s’estrena dins de les festes josefines.

error: Contingut protegit!