La Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i Verge de la Soledat, els Armats de Manresa i la Confraria del Sant Sepulcre de Xàtiva desfilaran en cercavila i oferiran diverses exhibicions el proper diumenge 17 de març

La Setmana Santa de Vila-real, declarada de Festa d’Interés Turístic Provincial, continua incorporant nous actes per a enriquir encara més una festivitat que supera els 450 anys d’història a la ciutat.

En aquesta edició, la Regidoria de Turisme, a través de la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i Verge de la Soledat, amb el suport de la Junta Central de Setmana Santa, ha organitzat un esdeveniment que se suma a la completa programació -que s’estén fins al 21 d’abril-, amb la primera Trobada de Guàrdies Romanes i Armats, que tindrà lloc aquest diumenge, 17 de març, com a preludi als actes centrals. Tal com indica el regidor de Turisme, Diego Vila, en aquesta ocasió “comptarem amb la participació dels Jueus de la Puríssima Sang de Vila-real, els Armats de Manresa i la Confraria del Sant Sepulcre de Xàtiva”. Tots els grups eixiran des de la Casa dels Mundina, a les 11.00 hores, en cercavila pels carrers Major Sant Jaume i Raval de Sant Pasqual cap a la plaça enfront de la basílica, on realitzaran una exhibició.

Tot seguit, els participants recorreran els carrers de Polo de Bernabé, Ignasi Vergara, Francesc Tàrrega i la Murà fins a la capella de la Sang (Els Lluïsos), on s’oferirà una altra exhibició. Finalment, posaran rumb a la plaça Major, passant per les avingudes de Pius XII i Cardenal Tarancón, el Raval del Carme i el carrer Major Sant Domènech. Serà a les 12.30 hores quan tindrà lloc l’entrada a la plaça Major, on es realitzarà la trobada de totes les agrupacions participants, que exhibiran la seua indumentària i armes en una desfilada que finalitzarà sobre les 13.30 hores, amb el lliurament de medalles i els discursos de les autoritats presents en l’acte.

Serà un esdeveniment espectacular i molt interessant per a tots aquells amants d’aquest tipus d’esdeveniments, on art, cultura i història es donaran la mà”, explica Vila, qui anima a tots els veïns a acudir a gaudir d’aquest espectacle i també de la ciutat, al mateix temps que destaca la importància de les agrupacions participants.

error: Contingut protegit!