El Villarreal CF complix 96 anys

Mar 10, 2019 | VILLARREAL C.F.

(Imatge: primer equip federat del club en 1923)

El Villarreal CF complix hui 96 anys. Fundat el 10 de març de 1923 per un grup d’aficionats vila-realencs, va tindre en el farmacèutic José Calduch Almela a un dels seus grans impulsors. Encara que no va disputar partits oficials fins a la dècada següent, el Club Esportiu Vila-real sí que va començar a definir els que encara hui en dia són clars senyals d’identitat. Una de les primeres decisions, de fet, va ser adquirir uns terrenys en la partida d’El Madrigal per a construir el que hui és un dels camps més antics de la màxima categoria, l’Estadi de la Ceràmica.

El Villarreal CF ha militat un total de 19 temporades en Primera Divisió, aconseguint inclús un subcampionat (temporada 2007/2008). A Europa, els grocs van aconseguir les semifinals de la UEFA Champions League en la seua primera participació, caient davant de l’Arsenal (temporada 2005/2006). El Submarí ha jugat competició europea, incloent-hi la present, en 13 temporades (15 comptant la Copa Intertoto). 

Castellón destino

El futbolista amb més partits oficials en el Villarreal CF és Bruno Soriano, superant a una altra llegenda com a Marcos Senna. El màxim golejador en la història del Villarreal és Giuseppe Rossi (82, 22 d’ells des del punt de penal). El davanter italià-americà va anotar amb la camiseta del Villarreal 54 gols en lliga (13 p), 7 en Copa del Rei (1 p), 5 en Champions League (1 p) i 16 a Europa League (7 p).

Més notícies…