Nules aprova atorgar la insígnia d’or a dues dones representatives de la població

Feb 18, 2019 | NULES

S’homenatjarà Encarna Martí i Irene Aguilar per la seua trajectòria

Nules atorgarà la insígnia d’or a dues dones representatives del municipi com a reconeixement a la seua activitat en la població, “es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa per primera vegada l’any passat, enguany continuem donant-li continuïtat i per aquest motiu s’ha aprovat per la Junta de Govern Local la proposta presentada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat a instàncies del Consell de la Dona”, explica el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Lleida

De manera que les dones que en aquesta edició rebran aquest homenatge seran Encarna Martí Gavara, que regenta una coneguda merceria en la població des de l’any 1970, com a exemple d’emprenedoria en uns anys en els quals era inusual veure la dona al capdavant d’un negoci.

I Irene Aguilar Alagarda, dona compromesa amb la cultura del seu poble que va col·laborar amb el primer bibliotecari i fundador de la Biblioteca Municipal i Casa de la Cultura, Vicente Vicent Vinaixa; va formar part del consell rector de la Caixa Rural de Nules on va gestionar activitats culturals; ha sigut membre del jurat dels Jocs Florals, i ha publicat un treball sobre la vida i obra del pedagog nuler, José Bertomeu i Gimeno, que es va presentar en el I Congrés d’Història i Filologia de la Plana celebrat a Nules; a més es destaca la seua trajectòria com a professional de Psicologia.

UAB

L’acte de concessió de la insígnia d’or tindrà lloc al Teatre Alcázar i s’emmarca en la programació de la Setmana de la Dona que s’organitza per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Més notícies…