L’alcaldessa de Castelló assisteix a la inauguració de l’exposició pels 130 anys d’història del sindicat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la tasca de la Unió General de Treballadors (UGT) al llarg de la història per a millorar les condicions de vida de les treballadores i els treballadors. Marco ha assistit a l’acte d’inauguració d’una exposició en la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI pels 130 anys d’història del sindicat. “La defensa de les llibertats sempre serà una prioritat”, afirma.

Ha sigut més d’un segle de combat actiu i de lluita per les llibertats i la justícia social”, ha referit Marco, qui ha destacat la “lleialtat” d’UGT als principis que van provocar la creació del sindicat. “Milers de dones i homes treballadors han aportat el seu esforç en la lluita per la democràcia en aquests 130 anys de servei públic”, destaca.

Marco ha destacat el caràcter reinvindicatiu de la UGT, que ha sigut decisiu en la conquesta de drets socials. “És necessari fer un reconeixement especial al sindicat pels duros i difícils anys després de la finalització de la guerra civil en els quals va demostrar la voluntat de participar en l’assentament de la democràcia a Espanya”.

L’exposició mostra a través de diversos panells les imatges i la cronologia de la trajectòria de la UGT, que és el sindicat més antic d’Espanya i el segon de l’Europa. En la inauguració han participat el secretari general d’UGT a les Comarques del Nord, Francisco Sacacias, i altres dirigens de la organització.