Vila-real millorarà la connectivitat del polígon de la carretera d’Onda amb l’ajuda de l’IVACE

Feb 13, 2019 | VILA-REAL

Els treballs, en procés de licitació, preveuen la instal·lació de dos col·lectors, il·luminació, voreres a banda i banda de la carretera i un carril bici en el tram comprés entre l’accés a la Ronda Sud-oest i el pont de l’AP-7

L’Ajuntament de Vila-real invertirà 621.194,64 euros en els pròxims mesos en la millora i modernització de l’entorn de la carretera d’Onda, gràcies a l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins les subvencions que concedeix per a la millora de polígons industrials.

Lleida

Així ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui destaca que les obres, en procés de licitació i amb una durada d’unes 20 setmanes, se centraran especialment en la millora de la connectivitat a través de la urbanització de la zona.

Els treballs afectaran el tram comprés entre el pont de l’AP-7 i la rotonda que comptarà amb la futura Ronda Sud-oest, que es construirà a prop del conegut com a Pou de la Pau i que unirà l’encreuament que va d’una banda fins a la zona del Madrigal i d’altra banda fins a la ciutat esportiva del Vila-real CF, “donant seguretat a aquest espai”.

Les obres contemplen la construcció de dos col·lectors d’aigües pluvials que permetran controlar les inundacions. També hi haurà una mitjana que separarà tots dos carrils, en la qual s’instal·larà enllumenat i s’aprofitarà per a afegir fibra òptica, xarxa telefònica i tots aquells serveis d’obra civil que es precisen.

Parlem d’un tram deficient, sense enllumenat, amb el ferm deteriorat i sense desaigües, que necessita d’una acció urgent des del punt de vista urbanístic i de la mobilitat”, explica Obiol, qui detalla que la mitjana tindrà un metre d’amplitud i que a banda i banda de la carretera –de 3’5 metres en total- hi haurà sengles voreres d’1,5 metres per a vianants. Així mateix, en el costat nord anirà paral·lel un carril bici, de 2,5 metres, separat del vial per un parterre amb arbustos que farà de mitgera.

Es tracta d’una actuació suficient, proporcionada a les necessitats i al pressupost i que millorarà i modernitzarà una de les entrades a la ciutat amb major trànsit”, destaca l’edil. L’objectiu, tal com assegura, “és integrar i fer més amables aquestes zones industrials, facilitant l’accessibilitat a peu o amb bici als treballadors que es desplacen cada dia a aquestes factories, amb una actuació que tindrà un cost 0 per a les empreses, ja que el paguem entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Economia i permetrà oferir una millor imatge dels accessos i eixides de la nostra ciutat”.

UAB

Obiol ha anunciat que les obres estan en procés de licitació, per la qual cosa s’espera que comencen dins de la primera meitat d’enguany, i ha demanat disculpes per endavant als usuaris que es veuran afectats, ja que explica que “es generaran alguns problemes, que intentarem que siguen els mínims, però com en tota intervenció, caldrà tindre paciència per a després gaudir dels resultats”.

Més notícies…