La Policia Local de Castelló supera per primera vegada les 200 detencions en un any

Feb 13, 2019 | CASTELLÓ

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la labor policial contra el terrorisme masclista

Un detingut cada dia i mig. La Policia Local de Castelló ha tancat 2018 amb un balanç de 227 detencions (27 dones i 200 homes) corresponents a més d’una desena de delictes. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que es tracta de la primera vegada que en un any se superen les 200 detencions i ha atribuït aquest èxit a “l’eficàcia policial i la resposta ràpida que els agents presten davant la comissió d’un delicte”.

Lleida

Marco ha subratllat que “a pesar que any a any baixa la taxa de delinqüència a la ciutat, augmenten les detencions per part de la Policia Local de Castelló. Aquesta efectivitat policial és un element essencial dins de les polítiques municipals per a garantir la convivència i la seguretat”, ha defensat la primera edil. El nombre de detencions totals ha augmentat més d’un 160% des de 2015, quan es va detindre a 86 persones; en 2016 es va passar a 116 i en 2017 va créixer fins a les 180 detencions.  

Per tipologia de delictes, la violència masclista es consolida com el que més detencions ha suposat fins a aconseguir el centenar (84 pel delicte en si d’agressió i 16 per incomplir l’ordre d’allunyament). “El terrorisme masclista és una xacra per a la societat i un enemic de la convivència pel que s’han de sumar tots els esforços que siguen necessaris per a acabar amb aquesta violència contra les dones”, ha subratllat l’alcaldessa.    

La violència domèstica (violència en l’àmbit familiar de pares contra fills, de fills a pares o entre germans) ha suposat 27 detencions, ocupant el segon lloc per volum, seguit d’atemptat a agent d’autoritat (20 detencions). El quart lloc per nombre d’arrestos durant 2018 ha sigut per cometre un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació (17 persones per aquest motiu).      

Violència masclista   

Els 100 detinguts per delictes relacionats amb la violència de gènere tenen edats molt dispars i es troben en totes les franges d’edat. L’home més jove arrestat durant 2018 per aquest motiu tenia 20 anys i l’home amb major edat per cometre aquest il·lícit penal tenia 82 anys. El gruix de detinguts se situen en la franja d’edat compresa entre els 30 i 40 anys (amb 30 detinguts).         

Des de 2015, la xifra de detinguts a Castelló per violència de gènere ha passat de 23 als 100 de l’any passat, la qual cosa suposa un augment del 77,7%. L’alcaldessa ha agraït la labor que realitza la Policia Local en aquest tipus de situacions. “Es tracta d’un cos de seguretat de proximitat molt conscienciat en els casos de violència masclista”, ha subratllat.

UAB

Marco ha lamentat l’augment d’arrestos per aquest motiu i ha instat tant institucions, associacions i ciutadania a “no fer cap pas arrere en la lluita per la igualtat i a no permetre cap situació de violència masclista que ocórrega al nostre voltant”. “Hem de prendre partit, combatre juntes i junts aquest problema social i mai mirar cap a un altre costat”, ha subratllat l’alcaldessa.

Més notícies…