La Fundació la Cañada Blanch entrega un any més a Borriana les seues beques per a cursos d’anglès al Regne Unit

Feb 13, 2019 | BORRIANA

Marcos Broch Monfort i Marta Benito Serrano de l’IES Llombai, Anna Xiao Freixes Sancho i Nuria Pla Sanz de l’IES Jaume I i Paula Miralles Ramos i Marc Usó Valles del col·legi Salesians gaudiran d’un mes en terres britàniques per a millorar el seu anglès

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Vicent Granel han assistit hui a l’acte de lliurament de la concessió de fins a sis beques que anualment entrega la Fundació la Cañada Blanch per a cursar estudis en anglès al Regne Unit durant el mes vinent de juliol. El president de la Fundació la Canyada Blanch, Juan Viña Ribes, el patró, Antonio Lleó García, i la directora Paula Sánchez Martín no han volgut perdre’s l’acte de lliurament.

Lleida

Tant els representants de la Fundació com l’alcaldessa i el regidor de Cultura han tingut en compte l’expedient acadèmic de cadascun dels estudiants els centres dels quals van presentar les seues candidatures a les beques, a més del coneixement previ de la llengua anglesa per a poder formar part de l’experiència de millorar el seu nivell durant el mes vinent de juliol. Així, Marcos Broch Monfort i Marta Benito Serrano de l’IES Llombai, Anna Xiao Freixes Sancho i Nuria Pla Sanz de l’IES Jaume I i Paula Miralles Ramos i Marc Usó Valles del col·legi Salesians seran els sis joves que durant un mes podran gaudir de la programació especial que la Fundació la Canyada Blanch prepara en aquest projecte d’immersió lingüística i que els portarà, entre altres experiències, a conèixer el funcionament de l’Institut Vicente la Cañada Blanch de Londres.

Tal com ha recordat l’alcaldessa Maria Josep Safont “Don Vicente la Cañada Blanch va ser reconegut com el primer espanyol a importar taronges al Regne Unit, però a més d’aqueixa activitat comercial, també va fer un treball social per a ajudar molta gent, especialment amb els problemes dels fills i filles d’immigrants espanyols en l’àmbit de l’educació a l’estrangera, per això hui és molt d’agrair que la Fundació que porta el seu nom continue fent efectiva eixa col·laboració directa en l’educació, la cultura i la formació dels i les joves que hui esteu ací”. Per part seua, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que “un any més la Fundació la Cañada Blanch mostra el seu compromís directe amb la nostra ciutat, la seua implicació a l’hora de continuar premiant a aquells i aquelles estudiants que desitgen millorar el seu nivell d’idiomes, així que no em queda més que agrair un any més la seua col·laboració amb aquestes beques, i desitjar als i les estudiants que les gaudisquen i aprofiten”.

UAB

I com també és habitual en aquest lliurament de les Beques de la Fundació, enguany el docent convidat al lliurament per a realitzar una conferència o xarrada ha sigut el borrianenc Pedro Cifuentes, qui a través de la seua ponència “Educar en la meravella: educar en el segle XXI” ha deixat bocabadats tant a joves com a familiars i amics amb la seua “narrativa gràfica” i la importància que la il·lustració, els còmics o el treball artístic poden tindre en el procés d’aprenentatge.

Més notícies…