L’Alberg municipal de Vila-real s’amplia i millora amb una sala polivalent

Feb 8, 2019 | VILA-REAL

La primera fase del projecte, que comptarà amb una inversió de 166.000 euros, està en procés de licitació i desenvoluparà a través del Pla 135-2 de la Diputació

L’Alberg municipal de Vila-real s’ampliarà, pròximament, amb la creació d’una nova sala polivalent, aprofitant la terrassa exterior, i amb una remodelació parcial de l’interior de l’edifici que permetrà millorar l’eficiència energètica d’aquest espai tan emblemàtic de la ciutat.

Lleida

Situat en el paratge del Termet, el recinte compta amb un projecte de rehabilitació, modernització i millora dels usos i de l’eficiència que es va aprovar al llarg de 2018 i que s’executarà aquest 2019 sobre la base del Pla 135-2 de la Diputació.

Amb un pressupost de 166.000 euros, IVA inclòs, el projecte es troba en fase de licitació i s’espera que el pròxim 13 de febrer es presenten les pliques, tal com ha anunciat el regidor de Territori, Emilio Obiol, qui al costat de l’alcalde, José Benlloch, ha donat a conéixer públicament els detalls de la iniciativa.

S’estan complint els terminis previstos, per la qual cosa esperem que prompte puga ser una realitat aquesta actuació, que seria la primera de diverses fases més per a posar en valor aquest immoble tan utilitzat per nombrosos veïns i entitats de Vila-real”, apunta.

El projecte preveu remodelar la cuina i l’hall, reordenant els usos i incloent un traster, a més de renovar la fusteria per a guanyar en eficiència energètica, sense oblidar la creació d’una xicoteta zona verda al costat de l’entrada i, el més important, la construcció d’un pavelló polifuncional que ocuparà la terrassa que mira cap a la plaça del Pastoret.

Aquest pavelló està en la base de les idees que ens han fet arribar els usuaris”, indica Obiol, qui destaca que “aquest espai permetrà celebrar actes, presentacions, tallers de treball i tot tipus d’esdeveniments, amb una capacitat per a més de 100 persones”. No obstant això tant per a l’edil com per a l’alcalde, la principal característica d’aquesta sala és que estarà integrada en l’entorn, ja que comptarà amb un sistema de vidrieres que a l’estiu podran estar obertes, però que a l’hivern es tancaran de manera hermètica i, amb el corresponent sistema de calefacció, permetran acollir tot tipus d’actes com a convivències o reunions de treball i presentacions.

Aquesta solució arquitectònica no suposarà una alteració o impacte estètic de l’edifici, que tindrà molta llum natural”, indica l’alcalde, qui ha agraït el treball dels serveis tècnics municipals, que “han aconseguit integrar la filosofia que perseguíem amb aquest projecte, que s’emmarca en un paratge protegit espectacular, estimat pels veïns i per totes les persones que ens visiten i és un privilegi”.

És un edifici emblemàtic, dels anys 30, pel qual han passat milers de veïns al llarg de la seua història, a través d’entitats de tota mena que organitzen activitats”, indica i demana disculpes i paciència a totes les associacions que puguen veure’s afectades pels treballs. “Unes obres sempre són molestes, però són per a bé i esperem que quan vegen el resultat comprenguen el tràmit”, manifesta.

UAB

Així mateix, ha recordat que “quan vam arribar al 2011 vam trobar un Termet abandonat i ens vam proposar diferents projectes per a revitalitzar-ho, que estan pràcticament completats, malgrat les dificultats econòmiques que han fet que tot vaja més lent del que ens haguera agradat”. “Esperem que les empreses s’animen a participar en el projecte, que tot i que senzill, és ambiciós i ens permetrà tindre un alberg per a tot l’any, per a dormir i per a tot tipus d’actes”, conclou.

Més notícies…