Els dies del 21 al 26 de gener té lloc una programació al voltant de la clemenules enfocada als més joves

Un any més Nules organitza una programació per homenatjar el producte autòcton més preat que enguany es desenvolupa en diferents dies dels mesos de gener i de febrer. Entre les activitats que engloben aquestes Jornades Clemenules es troba la tradicional Setmana de la Clemenules, que té lloc els dies del 21 al 26 de gener, en la qual es realitzen diverses activitats al voltant de la clemenules i enfocades principalment als escolars de la localitat.

Sobre això, el regidor d’Agricultura, César Estañol, comenta que “Nules és una població amb uns arrels agrícoles que no hem d’oblidar i que tenim l’obligació de fer arribar als més menuts. Per la qual cosa des de la Regidoria d’Agricultura treballem per posar en valor tant la clemenules com el sector agrari i una manera de fer-ho és organitzant aquestes activitats en les quals el protagonisme és per a la clemenules”.

De manera que els escolars protagonitzen les activitats principals que s’estan duent a terme aquests dies. Des del passat dilluns 21 de gener fins al divendres 25 de gener l’alumnat de 1r i 2n de Primària dels col·legis Jaume I, Cervantes, Lope de Vega, Pedro Alcázar, Pío XII i la Consolació participen en els Desdejunis Saludables, “volem que els xiquets i les xiquetes coneguen les propietats tan beneficioses per a la salut que té la clemenules”, matisa Estañol.

Precisament, en els Desdejunis Saludables, que cada dia es relitzen en un centre educatiu, té lloc una xarrada sobre bons hàbits en el desdejuni a càrrec de Vicenta Cubells, metgessa nutricionista de la Unión de Mútuas.

Per altra banda, per a l’alumnat d’Infantil de P3, P4 i P5 de tots els centres educatius hi ha un contacontes Yo nací en Nules  que interpreta la seua autora, l’escriptora i periodista local, Mónica Mira.

Una altra de les activitats que es desenvolupa aquesta setmana és l’anomenada Jornada Pràctica de Citricultura que permet els alumnes de 5e i 6e de Primària la plantació de cultius citrícoles a l’Hort de Cultiu de l’IES Gilabert de Centelles.  

  

A més, també els més menuts són protagonistes de diverses activitats gastronòmiques com l’XI Concurs Junior de Rebosteria Clemenules per a l’alumnat de 3r i 4t de Primària de les escoles del municipi, així doncs la final d’aquest MasterChef Junior Clemenules tindrà lloc el dissabte 26 de gener, al Saló Multifuncional.

   

No obstant això, aquestes Jornades Clemenules tenen importants activitats gastronòmiques el XII Concurs Nacional de Rebosteria Clemenules en el qual participen escoles d’hoteleria d’àmbit nacional i hi col·labora l’Escola d’Hoteleria de Castelló o la XII Mostra Gastronòmica amb degustació de suc de taronja i plats elaborats amb clemenules a càrrec de l’Associació d’Ames de Casa de Nules i alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Castelló i que té un caràcter solidari ja que és un acte en benefici de Càritas. Cal destacar que tant el Concurs Nacional de Rebosteria Clemenules com la Mostra Gastronòmica Clemenules tindran lloc el dissabte 9 de febrer al Saló Multifuncional.

També s’ha previst una altra novetat que tindrà lloc el 8 de febrer com és el Concurs Provincial de Cuina Clemenules en el qual participaran sis restaurants que cuinaran un plat amb clemenules que després inclouran en la seua carta. 

La programació conclourà amb la tradicional Ofrena al Llaurador que enguany tindrà lloc el diumenge 17 de febrer.

error: Contingut protegit!