Els versos de Federico García Lorca sonaran aquest dissabte en les cordes de la guitarra d’Ana María Archilés, acompanyant a les veus d’Evèlia Beltrán, Susana Claramonte, Lucía Martínez i Joan Carles Simó. Amb aquest recital, Vila-real se suma a la commemoració del 120é aniversari del naixement del poeta granadí.

El regidor de Tradicions, Santi Cortells, acompanyat d’Archilés i Martínez, ha presentat l’actuació, que tindrà lloc el dissabte, a partir de les 19.00 hores, al teatre Els XIII. “Lorca és un dels grans noms de la literatura universal; per això, ens sumem a la commemoració d’aquesta efemèride i ho fem amb un recital que unirà al poeta granadí amb Vila-real, gràcies a la música, també universal, de Francesc Tàrrega”, assenyala Cortells.

A més del vila-realenc, en el recital sonaran també peces compostes per l’argentina Claudia Montero, guanyadora de dos Grammy, entre altres compositors. En la selecció poètica, destaquen sobretot els versos de ‘Romancero gitano’. El recital també comptarà amb una peça de composició pròpia d’Archilés, ‘El Millars’, que la guitarrista ha interpretat durant la presentació de l’esdeveniment. “Sempre s’ha dit que Lorca va voler ser músic abans que poeta; per això, aquest recital és el millor homenatge que podríem fer-li”, assenyala Martínez, qui ha animat els veïns de Vila-real a assistir a l’actuació.

error: Contingut protegit!