Aquestes aules s’han posat en funcionament per primera vegada a Nules en aquest curs escolar

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el CEIP Nou Pedro Alcázar i el CEIP Lope de Vega per a conéixer de prop les infraestructures escolars d’aquests centres educatius i diferents mesures dutes a terme en aquesta legislatura relacionades amb la qualitat educativa.

El conseller ha estat acompanyat per l’alcalde Nules, David García; el regidor d’Educació, Ramon Canut; la inspectora d’educació, Marisol González, i altres membre de la corporació municipal.

  

Pel que fa al CEIP Nou Pedro Alcázar de Nules, el conseller Vicent Marzà ha recordat que “la comunitat educativa de l’escola disposa d’un centre educatiu nou des del curs passat, després que l’alumnat haguera de patir quasi una dècada en barracons per la nefasta gestió de l’anterior govern”. 

La construcció d’aquesta escola va tindre un cost de 2,6 milions d’euros i el conseller ha assistit a diferents classes, entre les quals l’aula d’Infantil gratuïta de 2 anys. “Des que governem hem assegurat curs a curs l’ampliació d’aules gratuïtes de 2 anys perquè considerem que són importantíssimes per a garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat. És per això que a les comarques de Castelló tenim actualment 93 aules com la que hui visitem amb més de 1.800 places en total”, ha explicat el conseller Marzà.

Sobre això, el regidor d’Educació, Ramon Canut, comenta que “és una satisfacció per al nostre poble que la Conselleria ens haja inclòs en les aules pilot de dos anys de la província de Castelló. A més, amb aquesta actuació complim una de les propostes del programa de l’actual equip de govern que preveia l’augment de places gratuïtes i públiques de 0 a 3 anys per a afavorir la igualtat d’oportunitats de les famílies de Nules”.

Així mateix, el responsable autonòmic d’Educació ha conegut el treball que fa l’auxiliar de conversa en anglés provinent de la Gran Bretanya, que l’ha proporcionada la Conselleria i que ajuda els docents del centre a establir dinàmiques a l’aula perquè l’alumnat practique l’anglés: “És Lucy Matthews, una de les 90 auxiliars de conversa que actualment hi ha a les escoles de les comarques de Castelló. Nosaltres cobrim les despeses per a fer-ho possible cada curs i afavorir el plurilingüisme educatiu a escoles com el Nou Pedro Alcázar”, ha indicat Marzà.

A part de Lucy Matthews, a Nules hi ha dos auxiliars de conversa més, una al CEIP Pío XII i l’altra al CEIP Lope de Vega. En aquest últim cas, es tracta de Raffelina Grano, originària dels Estats Units i que el conseller Marzà ha pogut conéixer en la classe de 6é d’aquest centre educatiu.

Pel que respecta al CEIP Lope de Vega és un dels quatre centres educatius de Nules que ja tenen la delegació de competències per tal que l’Ajuntament puga fer la tramitació d’obres de millora mitjançant “Edificant” amb el pressupost que aporta Educació de la Generalitat. Segons el conseller Vicent Marzà: “Al Lope de Vega construirem el gimnàs i es reformarà la casa del conserge per un total de més de 300.000 euros”.

 Els altres tres centres educatius, dels quals es tramiten millores mitjançant “Edificant”, són: el CEIP Jaume I, el CEIP Pío XII i l’EI Los Gorriones. En total, mitjançant “Edificant”, la Conselleria ja hi ha adjudicat 2,6 milions d’euros i d’ací a poc de temps adjudicarà també el pressupost perquè l’Ajuntament tramite obres de millora al CEIP Cervantes.

 

Balanç infraestructures a Nules

Segons el conseller Vicent Marzà: “En aquesta legislatura Nules disposa d’una escola nova i amb millores en cinc centres educatius amb una inversió de 5,4 milions d’euros. Estem treballant per a garantir les instal·lacions educatives dignes que l’alumnat de Nules es mereix. Els espais de qualitat ajuden que es desenvolupen activitats pedagògiques innovadores i de qualitat, i és una prioritat de govern per a nosaltres”.

Durant aquesta legislatura, a banda de la construcció del CEIP Nou Pedro Alcázar i les quatre actuacions de millora delegades mitjançant “Edificant”, Educació ha dut a terme també diverses actuacions i reformes al CEIP Jaume I i al CEIP Cervantes, així com la retirada del fibrociment al CEIP Lope de Vega.

error: Contingut protegit!