La Plataforma per la Dignitat del Llaurador considera les manifestacions com un punt de partida

Dic 20, 2018 | PROVÍNCIA

(Foto: Nules)

Mostra la seua satisfacció pel resultat obtingut al manifestar-se 30 poblacions al mateix temps

Lleida

Davant les manifestacions conjuntes realitzades dimarts en trenta poblacions diferents de la Comunitat Valenciana i del sud de Tarragona, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador mostra la seua satisfacció i considera que són el punt de partida per a començar a treballar en noves accions, “en el dia d’ahir moltes persones del sector ens varen traslladar el seu malestar i el seu recolzament per a continuar treballant en aquesta direcció”, matisa el portaveu de la Plataforma per la Dignitat del llaurador, César Estañol.

Des de la Plataforma s’assenyala que un dels aspectes més importants d’aquestes mobilitzacions és que en pocs dies s’ha aconseguit el recolzament de moltes poblacions que no són membres de la plataforma, “de fet han sigut 30 poblacions les que al mateix temps s’han manifestat baix un únic lema com és la defensa de la nostra citricultura davant les polítiques de la Unió Europea”, apunta Estañol.

Així doncs, les localitats on s’ha registrat un major seguiment d’aquestes manifestacions han sigut les de la comarca de la Plana Baixa en les que més de 6.000 persones van eixir a les places dels seus pobles.

Als membres de La Plataforma per la Dignitat del Llaurador, formada per 14 ajuntaments de la província de Castelló (Nules, Borriana, La Vilavella, Vila-real, Castelló de la Plana, Onda, Almassora, Moncofa, Betxí, La Llosa, Almenara, Xilxes, La Vall D’Uixó, Les Alqueries), LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, L’Associació Local de Llauradors de Nules, El Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars i L’Associació de Pous de Reg de la Província de Castelló, es van sumar també els ajuntaments de les poblacions d’Artana, Torreblanca, Benifairó de la Valldigna, Vinaròs, Alcanar, Algemesí, Bellreguard, Benicarló, Potries, Castellnovo, Xeresa, Tavernes de La Valldigna, Sagunt, Xeraco, Carlet i Cullera.

Baix el lema “Per la Defensa de la nostra citricultura” va tindre lloc la mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura de la Província de Castelló en particular i de tota la Comunitat Valenciana en general, donat que després de sol•licitar de les administracions públiques la realització de accions concretes en ajuda al sector, no ha hagut cap resposta.

Per tant, es va exigir la modificació de l’acord de l’Associació Econòmica firmat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, entre ells Sud-Àfrica, que contempla una reducció progressiva, fins a la desaparició, dels aranzels aplicables a les taronges importades en un període (del 16 d’octubre al 30 de novembre) en el qual els camps estan en plena campanya de comercialització, i en el seu defecte, que s’aplique la clàusula de salvaguarda, motivada per la caiguda generalitzada dels preus de les nostres taronges, que preveu el tractat comercial europeu per tal de protegir el futur del nostre camp.

Reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, per a augmentar la seguretat de les plantacions citricoles comunitàries. Exigir les màximes cauteles i controls als productes importats des de països amb plagues de quarantena, siga quin siga el lloc d’entrada a la Unió Europea, i minimitzar amb açò el risc de contagi de plagues i/o malalties. Establir a les produccions de països tercers una reciprocitat, quant a requisits de tot tipus, exigits a les produccions comunitàries, per a garantir la seguretat alimentaria dels consumidors, reciprocitat en les exigències als nostres llauradors i obligació de la implantació del tractament en fred dels cítrics procedents de països amb plagues de quarantena.

La defensa de les normes establides en la Llei 12/2013, de 2 d’agost, de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentaria, garantint els drets dels productors agraris davant de la distribució.

UAB

A més des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’està reivindicant estos assumptes de vital importància per al sector durant els últims dos anys sense que s’haja pres cap mesura per a solucionar cap d’ells, per aquest motiu es va sol•licitar als governants responsables que abandonen els seus càrrecs perquè siguen ocupats per altres capaços d’afrontar estos greus problemes que estan matant la citricultura.

Més notícies…