El regidor d’Agricultura a Borriana, Vicent Garcia, participa en l’acte i felicita a Molina “pel seu treball en la recuperació d’espècies autòctones i generant un impacte molt positiu en el món de l’agricultura”

El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Garcia, ha en la conferència sobre Agricultura i Innovació que el Cercle Fruiter Borrianenc i la Cooperativa Agrícola Sant Josep han volgut organitzar durant la vesprada del dimarts en els Salons de la Caixa Rural de Borriana. Ha sigut el periodista i jurista borrianenc, Vicent Franch i el gerent de la Cooperativa Agrícola Sant Josep, Juanvi Moros, els qui han participat tant en la conferència com en el debat i col·loqui en el qual s’ha volgut que també participara el nombrós públic assistent.

El mateix regidor d’Agricultura, Vicent García ha volgut “mostrar des de la regidoria tant el nostre suport com el reconeixement a la innovadora i tecnològica iniciativa d’Héctor Molina que ha sabut optimitzar els recursos dels quals disposa, i per tant, fer-la sostenible i que al mateix temps posa en valor aquelles espècies més tradicionals, millorant les seues qualitats, generant un impacte positiu en l’agricultura i l’alimentació i, fins i tot, col·laborant en el món de la gastronomia”. Així ho ha resumit tant Garcia com els dos conductors de l’acte Juanvi Moros i Vicent Franch, ja que com ha explicat el propi Héctor Molina Fabra (Vila-real, 1977), és l’impulsor del projecte el3ments, que recupera espècies vegetals “amb millores tecnològiques que van en benefici del medi ambient, l’entorn i el conjunt de la societat”. Molina ha parlat sobre altres projectes com el dec3ro, una consultoria de solucions tecnològiques per la reducció del desaprofitament alimentari en la indústria agroalimentària i de la restauració, així com sobre els tallers educacionals crec3r, que com ha explicat el mateix Molina “estan basats en l’origen dels aliments que fomenten valors com els de la salut la sostenibilitat, la reeducació agrària o l’alimentació saludable”.

La conferència ha sabut fondre el treball i experiència de Molina amb la necessitat que també en el sector agrícola sorgisquen projectes innovadors i joves emprenedors, ja que com han destacat els participants, “també és la clau per a la supervivència i la millora de les prestacions del sector agrícola, ja que sense una renovació constant tant en el procés de cultiu i recollida d’aliments com en el posterior ús que faça la ciutadania, el sector correria perill, i iniciatives i joves agricultors innovadors com Héctor Molina fan que l’esperança sobre el creixement de l’agricultura i el seu impacte en la societat siguen encara possibles”.