Braina agraeix el suport de les Corts a la Festa de la Rosa amb l’inici a la declaració de BIC

Nov 9, 2018 | CASTELLÓ

El Govern municipal ha protegit a les rondalles davant l’ordenança de soroll per a garantir la seua continuïtat

El regidor de Festes de Castelló, Omar Braina, ha agraït el suport unànim dels grups parlamentaris en les Corts Valencianes en recolzar l’inici de la tramitació per a la declaració de la Festa de la Rosa com a Bé d’Interès Cultural (BIC) Immaterial. “Les festes de Castelló són mereixedores de totes les distincions perquè conjuminen elements d’identitat, cultura i tradició”, explica. L’acord ha sigut adoptat en la Comissió de Cultura de les Corts.

Al marge de l’impacte emocional, la distinció de BIC implicará la regulació i protecció jurídica de la festa, encara que “l’Ajuntament ja porta dos anys treballant en açò per a garantir així la seua continuïtat”, ha recordat Braina. Fins llavors, el Consistori atorgava un permís municipal als grups musicals per a rondar els dissabtes de matinada però serà en la pròxima Festa de la Rosa de 2019 quan oficialment s’aplique la solució legal amb la nova ordenança. Les rondes tradicionals gaudiran d’un caràcter especial que els eximeix temporalment del compliment dels nivells de pertorbació màxims fixats en l’ordenança de soroll.

Castellón destino

Així doncs, les rondalles que participen en la Festa de la Rosa compten amb una conjuntura especial en el marc d’aquesta ordenança. L’Ajuntament estableix unes normes bàsiques d’horari i durada per a millorar la convivència amb els veïns i veïnes de la capital i evitar possibles queixes.

Instaurada fa noranta anys, la Festa de la Rosa reuneix durant les matinades de tots els dissabtes del mes de maig a grups de serenates que interpreten cançons romàntiques sota les balconades de la capital de la Plana. A més, en el primer dissabte del mes s’ofereix un festival en la Plaça Major davant un jurat que premia als millors amb la Rosa d’Or i la Rosa d’Argent.

Més notícies…