El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, anuncia que la glorieta serà transitable per a facilitar les maniobres dels vehicles de gran tonatge i que abans de finalitzar l’any se seleccionarà l’empresa constructora, que tindrà tres mesos per a les obres

La futura rotonda projectada en la confluència del Camí Vell d’Onda-Castelló amb el carrer de l’Encarnació està més a prop de ser una realitat. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha mostrat el projecte definitiu de la infraestructura, les obres de construcció de la qual es licitaran abans de finalitzar l’any perquè l’empresa que les assumisca realitze la intervenció en un termini de tres mesos.

Com ja hem dit en alguna ocasió, es tracta d’una obra necessària, important i esperada, que pretén dotar de funcionalitat al trànsit rodat, solucionar problemes i dignificar l’entrada i eixida de la nostra ciutat”, apunta Obiol.

En aquest sentit, l’edil ha recordat que a banda d’aquesta rotonda que millorarà la seguretat en la zona nord –un dels punts d’entrada a la ciutat i al polígon industrial contigu- també s’executarà pròximament una altra de similars característiques en la zona sud, entre el Camí Les Voltes i l’avinguda de Bèlgica.

Parlem de treballar en pro de l’interès general i, en aquest cas, de garantir la mobilitat i el trànsit, en àrees especialment conflictives”, apunta Obiol, qui destaca que “ens trobem a les portes de la licitació del projecte de la rotonda que millorarà el trànsit en el nord de Vila-real. Esperem tenir seleccionada a l’empresa que farà les obres abans d’acabar l’any, perquè comence a treballar al més aviat”.

Segons Obiol, tot està preparat, des del projecte, fins a l’expropiació d’una casa en la zona, la superfície de la qual es necessita per a poder executar una rotonda de 21 metres de diàmetre. “La intenció és derrocar l’habitatge, amb l’objectiu de fer una glorieta en condicions per a facilitar el gir dels camions, que fins ara havien d’entrar en direcció a Santa Quitèria fins a la campa de camions de la multinacional Muelles y Ballestas per a maniobrar i poder moure’s per la zona”, explica, “la qual cosa generava problemes per al trànsit i perillositat per als veïns”. Així, assegura que amb aquesta solució, els vehicles de gran tonatge “ho tindran més fàcil per a treballar i moure’s per l’espai amb unes garanties mínimes de seguretat”.

El pressupost ascendeix a 92.202 euros i compta amb un termini d’execució de tres mesos. “A banda de derrocar la casa adquirida, reposarem i millorarem les conduccions de telèfon i regs, crearem quatre passos accessibles a les cantonades i s’instal·laran una torre vertical d’enllumenat amb quatre braços, així com càmeres de seguretat i tots els senyals i cartelleria informativa necesaris”, indica.

També es prendrà un tros del jardí situat enfront. “Es talarà un dels arbres, però ho compensarem plantant més arbres just a l’espai que ocupa actualment la casa”, manifesta Obiol, qui, a més, detalla que la rotonda no serà enjardinada, sinó que disposarà d’una superfície diferenciada de la resta, però transitable. “En el cas que un camió molt gran estiga pegant la volta i se li quede curt l’espai podrà passar per sobre de la rotonda sense majors problemes, ja que és transitable”, assenyala. A més, estarà decorada amb un escultura que s’ha oferit a pagar Muelles y Ballestas, que “serà representativa de la ciutat, amb algun element significatiu”. “Gràcies a aquesta infraestructura, amb una inversió mínima, però amb resultats ben visibles, facilitarem els accessos tant al polígon industrial com al camp de futbol, ja que molts visitants que acudeixen en dies de futbol entren per aquests vials”, conclou.

error: Contingut protegit!