Vila-real es declara contrària a l’acord citrícola amb Sud-Àfrica i reivindica el Corredor Cantàbric-Mediterrani

Oct 30, 2018 | VILA-REAL

El Ple emet tres declaracions institucionals, entre elles la reivindicació de l’eliminació de la violència contra les dones, amb motiu del 25 de novembre

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Vila-real ha donat eixida a tres declaracions institucionals en les quals tots els partits polítics amb representació municipal s’han unit per a mostrar la seua disconformitat davant l’acord citrícola amb Sud-Àfrica i per a reivindicar el Corredor Cantàbric-Mediterrani i l’eliminació de la violència contra les dones, amb motiu del 25 de novembre.

Lleida

El primer dels textos sol·licita revisar l’acord d’associació econòmica de la Unió Europea amb la Comunitat d’Estats d’Àfrica del sud per considerar que perjudica al camp valencià i, especialment, al sector citrícola de la Comunitat Valenciana i de la província de Castelló, ja que permet allargar del 15 de setembre al 30 de novembre el període en el qual els països africans beneficiats puguen vendre els seus cítrics a la Unió Europea sense pagar aranzels, coincidint amb la campanya citrícola autòctona, de manera que es genera una competència deslleial que perjudica a la producció local. A més, se sol·licita que es realitzen les accions oportunes davant la Unió Europea per a compensar econòmicament mitjançant ajudes als agricultors citrícoles valencians i per a garantir el compliment de la normativa fitosanitària per a prevenir plagues.

A més, els grups amb representació municipal s’han aliat per a mostrar el seu suport al Corredor Cantàbric-Mediterrani. Entre els acords acordats, destaquen instar al Govern d’Espanya que reprenga la tramitació administrativa necessària per a executar aquesta infraestructura per a doble ús de passatgers i mercaderies que passaria per Sagunt-Terol-Saragossa. Així mateix, se sol·licita al Govern que realitze les gestions necessàries perquè la Unió Europea i el Parlament Europeu incloguen el tram València-Saragossa al mecanisme de finançament Connectar Europa i que tinga en compte l’opinió dels pobles per on discòrrega el traçat d’aquesta infraestructura.

D’altra banda, el Ple s’ha unit per a emetre un manifest amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La declaració recorda que en el que va d’any 38 dones i tres menors han mort a l’Estat, a més de constar un cas en procés de recerca, per la qual cosa posa de manifest la importància d’aquesta data per a fer reflexionar a tota la societat i també a les institucions polítiques i socials, per a renovar esforços i lluitar contra aquesta xacra.

La violència de gènere té les seues arrels en la històrica desigualtat que han tingut i segueixen tenint les dones, com a conseqüència del patriarcat existent a la nostra societat, per açò és fonamental abordar la seua eradicació des de les polítiques públiques d’igualtat, per a afavorir una cultura de la igualtat enfront d’una cultura de la submissió”, assenyala el text aprovat per tots els grups municipals.

UAB

A banda d’exigir mesures polítiques i institucionals des dels diferents àmbits que aborden el problema de manera integral per a donar resposta a les necessitats de les víctimes i els seus fills, la declaració expressa el seu rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència i la tolerància zero amb els maltractadors i demana mesures més restrictives que dificulten les visites als pares maltractadors, així com ordres de protecció a favor dels xiquets. A aquestes reivindicacions se sumen eliminar les traves a les dones migrants en situació irregular per a accedir a les mesures d’atenció integral i protecció efectiva contra la violència de gènere. L’Ajuntament declara la seua voluntat de fer de la prevenció una política prioritària i transversal, així com de lluitar contra el sexisme, promovent un ús inclusiu de la llengua, i d’augmentar el pressupost municipal.

Més notícies…