La Regidoria de Tradicions impulsa juntament amb agrupacions de la ciutat aquesta oferta formativa popular, oberta a tots, per a la qual ja es poden realitzar inscripcions

L’Escola de Tradicions Locals de Vila-real, impulsada per la Regidoria de Tradicions, en col·laboració amb una desena d’associacions i agrupacions de la ciutat, obri un nou curs amb l’objectiu de seguir ajudant a “mantenir les tradicions, el patrimoni immaterial i la cultura popular de la ciutat”.

El regidor de Tradicions, Santi Cortells, ha presentat una nova edició, acompanyat pels directors de dos de les escoles que formaran part, un any més, del projecte, com són Josep Salmerón i Juanjo Peláez, representants d’El Trull i la Unió Musical La Lira i, al seu torn, de l’Escola de Dolçaina i Tabal i de l’Escola de Música, respectivament.

Un any més, tornem a comptar amb la participació de diverses entitats, que ens ajuden a difondre, d’una manera didàctica, les nostres tradicions, allò que forma part del nostre bagatge cultural com a poble i que resulta imprescindible mantenir”, explica Cortells, qui ha recordat que “des de la Regidoria de Tradicions estem oberts a sumar altres modalitats perquè no es perden i, per tant, escoltarem propostes i suggeriments de tot aquell que desitge fer la seua aportació particular en aquest sentit”.

Un any més, l’Escola de Tradicions compta amb classes de Dolçaina i Tabal, que disposa ja de 68 alumnes que, fins i tot, arriben de municipis adjacents. “Existeix la possibilitat de reglar aquesta formació amb el conservatori de Castelló, de manera que preparem a l’alumnat perquè opte als estudis superiors, gràcies a la incorporació d’un pla d’estudis, gràcies a l’Escola de Música, de la Lira, que incorporarà els nostres alumnes a les seues classes de llenguatge musical”, indica Salmerón.

Per la seua banda, Peláez explica que “la formació compta amb assignatures diverses que posen el focus en la creació d’una futura pedrera, amb una coral infantil i la banda infantil i juvenil”. “Des de la infància s’intenta crear un nucli d’amistat, companyonia i estima per la música i, segons avança el nivell, ja es planteja entrar en la variant instrumental”, assegura. L’escola té 180 alumnes i compta amb oferta formativa que va des dels instruments de vent-fusta a percussió, passant pel vent-metall. “Són 15 les especialitats en total i 15 els docents que imparteixen aquesta formació que permet després integrar-se a la banda i que en cap moment és una activitat elitista ni privada, tot el contrari: és un servei públic per al poble, obert a qualsevol ciutadà que tinga la voluntat de formar part del projecte”, afirma.

La resta d’escoles que formen part de l’Escola de Tradicions són la de guitarra (a càrrec de la Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega), la de reclam (Apaval), cor (Coral Sant Jaume), d’instruments diversos (Associació Musical Verge de Gracia), corda i tapís (a càrrec d’una persona que ofereix classes en la seu del Barri del Pilar), pilota valenciana (en el Trinquet Municipal) i gegants (Colla Gegantera de Vila-real).

Totes formen el projecte per a impulsar la cultura popular i esperem que els veïns s’animen a apuntar-se i participar”, manifesta Cortells. Per a sol·licitar informació i inscriure’s, es pot enviar un correu electrònic a tradicions@vila-real.es o telefonar al 964 547 017, en horari de matí. No obstant açò, els interessats també poden dirigir-se directament a les associacions que imparteixen les classes si ho desitgen. “Esperem que aquesta edició siga un èxit i que ajudem a mantenir les nostres arrels”, conclou.

error: Contingut protegit!