Es pretén posar en valor el patrimoni local i impulsar el turisme religiós a la ciutat

El Museu del Pouet de la basílica de sant Pasqual ha acollit la signatura del conveni entre la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual i la Diputació de Castelló, que permetrà la creació d’un Centre de Recepció de Visitants en el temple per a posar en valor el patrimoni artístic i la figura del sant, a més d’impulsar el turisme religiós, convertint la ciutat en un referent.

L’alcalde i, al seu torn, president de la Fundació, José Benlloch, i el seu homòleg de la Diputació, Javier Moliner, han rubricat l’acord pel qual l’ens supramunicipal aporta 70.000 euros per a dur a terme el projecte, als quals se sumarien altres 50.000 euros que aportarà el consistori per a contribuir a algunes millores en el temple.

Avui és un dia molt important, perquè fem un pas més en el full de ruta que ens vam marcar per a donar-li al nostre patró l’entitat que mereix i que supera les fronteres locals”, explica Benlloch. Per aquest motiu, ha donat les gràcies a la Diputació, així com als membres del patronat, com la mare María Dolores Pérez, abadessa del convent, la Fundació Caixa Rural Vila-real i l’associació Amics de Pouet del Sant, perquè “han fet possible que aquest símbol de tots els veïns cresca i avui ja treballem en una iniciativa il·lusionant per a posar en valor aquest espai i donar la benvinguda als visitants”.

Per la seua banda, Moliner ha destacat que “Sant Pascual és una figura que ha marcat el caràcter dels vila-realencs i per això l’admiració i el respecte pel patró atrauen la visibilitat fins i tot fora de la ciutat”. Per aquest motiu, ha assegurat que la Diputació té una implicació directa, ja que “es tracta de transformar una cosa que està instal·lada a l’estima col·lectiva en una oportunitat de futur, millorant les instal·lacions perquè els visitants puguen conéixer més sobre el sant, la seua trajectòria, el seu temple i tota la història que l’envolta, sempre en un espai digne i que els faça endur-se una bona impressió”.

Benlloch i Moliner han indicat que gràcies a aquest conveni es millorarà l’accés al museu i es crearà el centre de recepció, amb l’objectiu de convertir aquest espai en un pol d’atracció de turistes. No obstant açò, Benlloch ha manifestat que “l’Ajuntament ha reservat també una aportació que servirà per a millorar l’accés a la basílica i permetrà contribuir als projectes de millora del recinte del cor i la construcció d’una nova porta. “Fa 20 anys que no es feia cap obra a l’església i el patrimoni s’ha de cuidar i actualitzar, per la qual cosa aquest serà un pas molt important per a aquest monument”, apunta el primer edil, qui recorda que “seguim commemorant el 400 aniversari de la beatificació del patró, per la qual cosa el 29 d’octubre se celebrarà una missa amb el cardenal Amigó i l’endemà s’oferirà una conferència sobre el sant”.

La basílica de sant Pasqual és, sens dubte, un dels principals recursos patrimonials, espirituals i també turístics amb què compta la ciutat i la província”, assegura l’alcalde. “Un recurs com la basílica de Sant Pascual ha de comptar amb les dotacions necessàries perquè els visitants que vénen a conèixer Vila-real puguen acostar-se a la figura del nostre patró, a la seua importància històrica i a l’enorme valor patrimonial i artístic del temple i per açò agraïm a la Diputació la seua implicació, ja que gràcies a aquesta col·laboració podem seguir creixent”, conclou.

error: Contingut protegit!