L’entorn de l’avinguda de Castelló comptarà amb carrils per a bicis i vianants, nova senyalització, voreres i sanejament, una xarxa d’hidrants, canvis en els accessos i l’asfalt i una pantalla vegetal per a compatibilitzar l’ús industrial i residencial

Vila-real invertirà entre 2018 i 2019 un total de 3,5 milions d’euros en la millora, modernització i dotació de quatre àrees industrials, així com de les seues infraestructures i serveis, per a potenciar-les i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l’activitat econòmica i milloren la productivitat.

Una inversió que serà possible gràcies a l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), que ha concedit una ajuda de 3.148.479,96 euros, als quals se sumaran una mica més de 332.580 euros que aporta el consistori per a aconseguir el 100% de la quantitat necessària i que, tal com ha indicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, podrien recuperar-se, la qual cosa suposa una ajuda “a fons perdut”.

És una de les notícies més importants dels últims anys en la nostra ciutat, després del disgust de no aconseguir els fons Edusi, per la qual cosa és moment de detallar tot el que s’ha aconseguit de la mà de l’IVACE”, indica. En total són quatre les àrees industrials per a les quals s’ha sol·licitat la subvenció: Miralcamp (906.227 euros), Molí Nou (726.602 euros), Camí les Voltes (906.820 euros) i la carretera d’Onda (608.829 euros).

Un dels projectes més necessaris, tot i que tots ho són”, indica Obiol, és el del Molí Nou, que abasta 402.490 metres quadrats de superfície, als voltants de l’avinguda de Castelló. “En tots els casos, una gran part d’aquestes ajudes és per a obres d’urbanització que servisquen per a millorar i incrementar les dotacions”, explica.

Tal com remarca Obiol, en el cas del Molí Nou es produeix una dualitat en la convivència entre els usos industrials i els residencials, “ja que la zona arranca amb la construcció de masets al costat del riu fa dècades i en els anys seixanta s’implanten mercantils industrials als voltants, algunes d’elles molt importants”. “Apostem per la dualitat d’usos i per donar-li viabilitat, futur i comfortabilitat a la convivència entre tots dos, per la qual cosa era el moment de sol·licitar l’ajuda”, assegura.

Així, entre altres inversions, es planteja l’articulació de carrils per a bicis i vianants entre la ciutat i aquesta zona residencial, especialment en les tres àrees principals, com són l’avinguda de Castelló, el carrer Borriol i Encarnació. També s’aprofitaran les obres d’urbanització per a crear noves voreres i millorar el sanejament en la zona industrial. A aquestes actuacions se suma la instal·lació d’una xarxa d’hidrants per a garantir la seguretat en cas d’incendi en l’àrea industrial, la millora de la senyalització, la creació d’una pàgina web informativa sobre el polígon i la inclusió de nous panells informatius de l’àrea. Així mateix, es preveu la millora de les capes d’asfalt i la renovació de la il·luminació per a incorporar llums Led, que milloren l’eficiència i l’estalvi. A l’avinguda de Castelló, concretament, a banda d’un carril bici, està planificada la millora de la xarxa de pluvials i està en estudi la creació d’una o dues rotondes entre els encreuaments del carrer Riu i el Camí Vell Onda-Castelló i la millora de l’actual rotonda entre l’avinguda de Castelló i el Camí Vell Onda-Castelló, a banda de la futura glorieta del carrer de l’Encarnació, per a la qual ja es va adquirir una casa.

A més, es planteja la implantació d’una pantalla vegetal que separe els usos industrials i residencials que, a més d’esmorteir els sorolls elimine l’impacte visual i cree una zona verda per als veïns, “suposant un exemple que permeta la convivència acceptable i profitosa entre usos”. L’edil de Territori ha anunciat que ja s’ha licitat el projecte d’execució d’aquestes actuacions i “ja s’han presentat empreses, perquè volem que part dels treballs s’inicien aquest 2018”.

Gràcies a la Generalitat, aquest projecte serà possible”, indica, “tot va a estar coordinat per l’Ajuntament i es va a fer en temps, forma i conforme a la llei, al contrari del que ocorria en altres etapes”. “És un repte, no serà fàcil, però els somnis i els jocs de l’especulació, amb aquest govern s’han acabat”, conclou l’edil.

error: Contingut protegit!