El programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real presentarà més de 200 actes per als pròxims dies

Ago 28, 2018 | VILA-REAL

Els festejos començaran aquest divendres 31 i finalitzaran el 9 de setembre i es pot descarregar ja a través del següent enllaç que t’ofereix POBLE: http://ow.ly/se2L30lAeXQ

Les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real començaran aquest divendres, 31 d’agost, i comptaran, com cada any, amb un programa “divers i plural” amb més de 200 actes per a tots els públics.

La sala de plens de l’ajuntament ha acollit la presentació oficial, en la qual han participat l’alcalde, José Benlloch; el regidor de Festes, Javier Serralvo; el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el representant de Fobesa, Javier Bartolomé, que han acompanyat la reina de les festes, Cristina Pesudo, i a les seues dames, Gemma Font, Gloria Manrique, Andrea Ayén i Lydia Estepa, que seran les encarregades de repartir a partir de demà els exemplars en paper a la Casa de la Festa, que també es pot consultar al web de POBLE revistapoble.net i a través del següent enllaç: http://ow.ly/se2L30lAeXQ

És moment de tornar del maset o de la platja i acabar les vacances honrant la nostra patrona, tornant a les nostres arrels i tradicions, trencant amb la monotonia i amb la germanor que caracteritza les nostres festes”, indica Colás. “Com sempre, aquest programa no haguera sigut possible sense la implicació de les persones que de manera altruista treballen perquè tots gaudim de tantes activitats que, amb la millor de les intencions, es dirigeixen a tots els gustos”, afirma, al mateix temps que agraeix a Fobesa, a la reina i dames i a l’Ajuntament tot el seu suport. “Esperem que els festejos i la diversió transcórreguen en pau, harmonia, educació i civisme”, ha apuntat.

Castellón destino

Per la seua banda, Serralvo ha destacat el “tremend esforç que suposa organitzar 10 dies de festa, amb les seues més de 200 actes, 62 escenaris repartits per tota la ciutat, amb una logística complicada i amb tants esculls que superar fins a obtenir el programa que ara tenim a les mans”. “Tot açò li ho devem a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes i als departaments municipals que treballen perquè tot isca bé”, explica, i desitja als visitants que “gaudisquen de la nostra ciutat i d’unes festes que cada any són més solidàries i lluiten més per la igualtat i la seguretat de tots”.

Tenim unes festes de categoria i li ho devem a tot l’equip que cada any treballa amb els diners de tots els ciutadans per a fer un programa tan variat per a tots els veïns”, manifesta l’alcalde, qui agraeix la col·laboració de Fobesa i del Villarreal CF. “Gràcies a aquest esforç de diversos mesos, podem seguir reivindicant els nostres símbols, la nostra història i elements propis i, a més d’exposar tot el que sabem fer al gran públic, generem economia”, assegura.

Benlloch qualifica el programa “d’obra coral” que conjumina tradició i innovació i que enguany “incorpora algunes novetats, com l’eixida dels gegants per a ballar amb el públic pels carrers, acompanyats per una xaranga, o el bou embolat infantil, entre moltes altres propostes i canvis que vénen de les anteriors festes i que han servit per a millorar encara més si cap aquestes festes”. A aquests elements suma la presència del Punt Violeta, creat pel col·lectiu SOR i el Grup de Dones de Vila-real, que “ajudarà a garantir unes festes en pau i harmonia per a les dones” i ha demanat a veïns i visitants que respecten el descans de qui ho necessita. “Sabem que és difícil, la nostra cultura és peculiar, però tots hem de proposar-nos millorar la convivència, el civisme i també, no cal oblidar-ho, el respecte per la neteja”, assenyala.

Més notícies…