Nules farà una campanya contra actituds i conductes sexistes en les festes patronals de Sant Bartomeu

Ago 13, 2018 | NULES

Com a novetat instal•larà Punts Violeta en l’acte de la crida i en el concert de Camela

Un any més des de l’Ajuntament de Nules es ficarà en marxa una campanya amb la qual es pretén conscienciar la ciutadania que cal el compromís de tots i totes per a gaudir dels espais festius amb seguretat i llibertat. La campanya es desenvoluparà els dies de les festes patronals en honor a Sant Bartomeu que tindran lloc del 17 al 26 d’agost.

Amb aquesta campanya es vol fomentar l’igualtat, el respecte i la tolerància amb el repartiment de 20.000 gots, 3.000 ventalls i un paquet de tovalloles de paper per a cada una de les penyes amb missatges contra les agressions sexistes i contra la homofòbia, “és el tercer any que fiquem en marxa aquesta campanya per a donar visibilitat a diferents missatges per a conscienciar la ciutadania, encara que volem que no siga un fet puntual si no que els missatges que ara anem a difondre estiguen presents tot l’any entre la ciutadania”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

El repartiment de gots a les penyes tindrà lloc dijous 16 d’agost, de 10.30 a 12.30 hores, als baixos de l’ajuntament. En concret, es repartiran 200 gots a cadascuna de les penyes que com els anys anteriors proporciona l’empresa Huhtamaki.

Els ventalls es repartiran dissabte 18 d’agost als baixos de l’ajuntament en el mateix horari d’exhibició del bou per la vila; i les tovalloles de paper en el sopar de germanor que tindrà lloc dimarts 21 d’agost.

Castellón destino

Punt Violeta

Com a novetat aquesta campanya comptarà amb l’instal•lació d’un Punt Violeta en alguns dels actes com ara la crida, que tindrà lloc el divendres 17 d’agost, i el concert de Camela, que està previst per al dissabte 25 d’agost, “es tracta d’uns espais per a informar, previndre i conscienciar la ciutadania sobre qualsevol tipus d’agressió sexista que comptaran amb voluntaris formats per un agent d’igualtat i per professionals de les forces de seguretat. Amb aquesta actuació volem evitar actituds i conductes sexistes i homòfobes que puguen arribar a l’ofensa, la intimidació o fins i tot a algun tipus d’agressió en el transcurs de les pròximes festes patronals”, explica el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

El Punt Violeta compta amb la col•laboració de la Guàrdia Civil, la Policia Local, Protecció Civil Nules, Creu Roja, personal del centre de salut, l’Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN), a més de professionals com un psicòleg, un criminòleg o un agent d’igualtat.

Aquesta campanya està recolzada per l’Associació de Dones per l’Igualtat de Nules (ADIN) i per Soledad Arnau, directora de l’Universitat Oberta Iberoamericana “Manuel Lobato” i presidenta de l’Institut de la Pau, Drets Humans i Vida Independent (IPADEVI).

Més notícies…