L’alcalde i el regidor d’Economia donen la benvinguda als beneficiaris dels programes EMPUJU I EMCUJU, que treballaran per a l’Ajuntament en diferents llocs gràcies a l’ajuda de la Generalitat d’1,2 milions d’euros

L’Ajuntament de Vila-real ha incorporat els 53 joves menors de 30 anys que treballaran durant tot un any en l’Administració local gràcies al programa Avalem Joves+ de la Generalitat, que ha suposat la inversió d’1,2 milions d’euros, que se suma a l’aportació municipal d’uns 200.000 euros.

L’alcalde, José Benlloch, i el regidor d’Economia, Xavier Ochando, acompanyats per altres edils de la corporació, han donat la benvinguda als beneficiaris dels programes EMPUJU i EMCUJU, que s’incorporaran als diferents departaments municipals per a treballar en l’estratègia de ciutat.

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit la sessió, en la qual Benlloch i Ochando han destacat que “aquesta serà la primera oportunitat laboral per a molts joves amb i sense titulació i amb diferents perfils” i han recordat la gran acollida que van tenir tant la primera edició com la sessió informativa d’aquesta segona convocatòria, amb uns 300 assistents a la sala d’actes de l’antiga Cambra Agrària.

Aquest programa és hereu del pioner Vilabeca, creat per aquest equip de govern a Vila-real en 2012, que va obrir el camí perquè la Generalitat elaborara aquestes ajudes que ara arriben a tota la Comunitat Valenciana”, explica Benlloch.

La gran majoria de departaments municipals incorporaran algun operari del programa, destacant les 18 persones que se sumaran a l’àrea de Serveis Públics, amb perfils destinats a treballar en tasques de jardineria, obres o microinformàtica, juntament amb integradors socials, dissenyadors, psicòlegs o enginyers industrials, advocats i arquitectes que arribaran per a reforçar regidories com la de Territori, entre d’altres.

Tots, tant els qui tinguen contracte laboral com de formació, estaran un any i tindran un sou pràcticament com qualsevol treballador de la casa”, afirma Ochando, qui recorda que l’objectiu de l’Ajuntament “sempre ha sigut lluitar contra l’atur, passant de 6.200 aturats a 3.790 en l’actualitat”. A més, apunta a la necessitat d’oferir oportunitats als joves, amb i sense formació, amb accions encaminades a millorar l’ocupabilitat i les competències en sectors on hi ha demanda de contractacions i destaca que “a diferència d’altres municipis, a Vila-real seleccionem únicament veïns de la ciutat”. A més, assenyala que “gràcies a tot el treball que realitzem i al suport de la Generalitat, les ajudes no passen de llarg i repercuteixen directament en els ciutadans, convertint a Vila-real una de les ciutats de més de 40.000 habitants amb menys atur de tota la Comunitat i la primera de la província, després de liderar el rànquing quatre mesos”, manifesta l’edil.

Benlloch, que agraeix als tècnics i als joves la seua implicació perquè aquesta segona edició siga una realitat, ha recordat que “fins l’arribada del Govern del Botànic ningú ens ajudava, perquè estaven a altres coses”. “Des del canvi de govern en la Generalitat, i gràcies al treball que hem realitzat, Vila-real és capdavanter en plans d’ocupació, que arriben a diferents perfils”, assegura i explica que “en aquest 2018 arribarem a gestionar 4,4 milions d’euros, beneficiant a prop de 400 persones, la qual cosa implica la millora de la situació de moltes famílies de Vila-real”. Per aquest motiu, ha animat als participants a “aprofitar l’oportunitat que se’ls brinda, ja que quan acaben podran tenir noves opcions i unes millors condicions de futur”.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!