Més d’un 17% de la partida es destina a neteja d’edificis, comunicacions telefòniques i postals, llum, gas, recollida i tractament de fem i neteja viària

L’Ajuntament de Vila-real destina més de 8’1 milions del seu pressupost anual als grans subministraments necessaris per al bon funcionament diari de la ciutat. Així es desprèn del desglossament de les diferents partides, la qual cosa suposa un 17,64% del muntant global, que enguany ascendeix a 45,9 milions d’euros.

Entre els principals serveis i subministraments fixos del consistori destaquen el d’energia elèctrica, valorat en 1.446.764 euros, en els quals s’inclou l’enllumenat públic i els diferents edificis municipals. D’altra banda, destaca el cost del gas, amb 181.769 euros, destinats al proveïment en centres educatius i en recintes esportius, entre altres punts. Les comunicacions telefòniques i les comunicacions postals es porten una altra part del pressupost, amb 197.472 euros per a cobrir les despeses en telefonia i 130.000 euros per a la remissió de cartes i notificacions en paper.

No obstant açò, aquestes xifres no són les més altes que assoleixen els diferents subministraments municipals. La neteja d’edificis públics ascendeix a 1.674.571 euros, mentre que la neteja viària té un cost d’1.010.051 euros. La recollida de brosses costa a les arques públiques 1,6 milions i el seu tractament posterior arriba als 1,8.

La regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, destaca que “aquesta és només una mostra d’on van a parar els impostos dels ciutadans” i recorda que “a Vila-real, a diferència d’altres ciutats, no tenim taxa de fem, ja que totes les despeses s’inclouen en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI)”.

A més, Escrig afirma que des de l’Ajuntament “es treballa sempre per a aconseguir les tarifes més econòmiques per a oferir un bon servei i amb el cost més assequible, negociant i adaptant els contractes a les necessitats del consistori”.

 

error: Contingut protegit!